Izdvajamo Kultura

Po 37. put se zavrteo „Vražogrnački točak“

U Vražogrncu je sinoć otvorena 37. po redu Smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“. Nakon dočeka učesnika, izveden je bogat i sadržajan kulturno-umetnički program.

Ovu nadaleko poznatu manifestaciju otvorio je Vujadin Milošević,  gradski većnik za kulturu, koji je podsetio na dugu tradiciju „Vražogrnačkog točka”, na njegov početak i razvoj, i u ime grada i svoje lično ime poželeo dobrodošlicu svim učesnicima i posetiocima.

Nakon otvaranja Milošević je predstavnicima kulturno-umetničkih društvava podeli zahvalnice.

U revijalnom programu učestvovali: KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Kolo“ Doma Omladine iz Knjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.

Večeras se za 17 časova najavljuje Takmičenje u pravljenju gulaša, nakon čega će uslediti i takmienje kulturno-umetničkih društava. Publici će se od 20 časova predstaviti i KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina, KUD „Rudna Glava“ Majdanpek i KUD „Rekovac“ iz Rekovca.

Organizatori „Vražogrnačkog točka“ su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Zaječar.

Dodaj komentar