fbpx
Kultura

Promocija knjige „Vera i ateizam“ u zaječarskoj Gostoprimnici

Promocija knjige „Vera i ateizam“ autora doktora Aleksandra Milojkova biće održana u četvrtak 23. januara u zaječarskoj „Gostorpimnici.

Dr Aleksandar Milojkov je profesor veronauke u Zemunskoj gimnaziji. Knjiga „Vera i ateizam“ nastala je kao plod decenijskog pisanja Aleksandra Milojkova za časopis Pravoslavni misionar, zvanično misionarsko glasilo SPC za mlade. U njoj su sabrani svi tekstovi koje je dr Milojkov u tom periodu objavio, a ticali su se odnosa vere i ateizma. Objavljeni članci su njena osnova, ali su i dodatno obrađeni, dopunjeni i povezani tako da knjiga predstavlja konceptualno zaokruženu celinu.

„Ako sam išta želeo da oduzmem ateizmu kao stavu, to je onda ona samouverenost nekih među savremenim i glasnim ateističkim promoterima i ateističkim misionarima, da je ateizam kao stav superioran u odnosu na veru; da je ateizam jedini racionalni zaključak, dok je vera iracionalna; da razvoj nauke sve više govori u prilog ateizmu i da obesmišljava veru u Boga“, odlomak je iz knjige dr Aleksandra Milojkova „Vera i ateizam“.

Početak promocije je u 19 sati, a organizator Duhovno-misionarski centar Eparhije timočke.

Dodaj komentar