fbpx

Promocija knjige o Patrijarhu Pavlu u Gostoprimnici

Preporuka:

U Negotinu podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35) iz sela Jabukovac i Maje Bađikić (25)...

Počelo suđenje Milanu Stankoviću – Sudija isključio javnost iz postupka

Nakon odlaganja prvog ročišta danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru otpočeo krivični postupak za nasilje u porodici protiv...

Skromno i u duhu tradicije: Dan državnosti obeležen i u Zaječaru (FOTO)

Građani Srbijе danas proslavljaju Dan državnosti u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi...
- Reklama -

U okviru proslave eparhijske slave, u Gostoprimnici će biti priređena promocija knjige o Patrijarhu Pavlu, „Svetac kojeg smo poznavali“, autora Đorđa Randelja.

Đorđe Randelj je jedan od najuglednijih srpskih novinara, publicista i kniževnika. Rodom je Novosađanin, a studirao je na Teološkom fakultetu u Beogradu. Napisao je preko 25 knjiga, a za knjigu o Patrijarhu Pavlu kaže da je najuspelija.

Namera autora je da ovom knjigom na neki način pokaže i pomogne srpskom narodu da sagleda način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.

Patrijarh Pavle bio je 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve, od 1990. do 2009. godine. Reč je o čoveku koga je krasikla skromnost, mudrost i pristupačnost, a ostavio je jedan od najdubljih tragova u našoj istoriji.

Promocija knjige zakazana je za danas, 14. februara od 19 sati u Gostoprimnici.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: