Društvo

Promocija knjige “Kiselo drvo jede Srbiju” Božidara Andrejića u Omladinskom centru

foto: https://www.facebook.com/omladinski.centar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U sredu 10. avgusta u Omladinskom centrubiće održana promocija knjige “Kiselo drvo jede Srbiju” novinara, novinskog komentatora i urednika Božidara Andrejića.

Ova knjiga predstavlja poetsko-prozni zapis o današnjoj Srbiji. Sastoji se iz dva dela: neobjavljenih rimovanih eseja i zbirke objavljenih proznih zapisa, kratkih novinarskih eseja i komentara, koje je autor objavljivao u listovima Danas i Blic od 2002. do 2009. godine.

Božidar Andrejić se novinarstvom bavi od 1969. Pisao je za niz listova i časopisa, redovno u Omladinskim novinama, čiji je bio i glavni urednik (NON), bio je urednik u Borbi i Našoj borbi. Bio je dopisnik ugledne bratislavske Pravde, a sarađivao je i sa WDR i Dojče vele.

Jedan je od osnivača i prvi direktor dnevnika Danas. Bio je član Predsedništva UNS i jedan je od osnivača NUNS. Urednik niza knjiga i autor tri.

O knjizi će govoriti i Radiša Dragićević, srpski književnik rodom iz Minićeva. Radiša Dragićević je živeo u Zaječaru i Nišu, a od svoje 21. godine godine neprekidno živi u Boru. Piše na normativnom jeziku i na dijalektu. Uz autorski rad, bavi se i publicistikom. Poezija, proza i satira (a satiru objavljuje pod pseudonimom RAJKO MICIN) su mu prevođene na bugarski, engleski i španski jezik. Bio je član Udruženja književnika Srbije.

Moderator je Stevan D. Jovanović, pesnik, prozaista, dramaturg, muzičar, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Zaječaru.

Početak je u 20 časova, 10. avgusta.

Ulaz je besplatan.

Dodaj komentar