fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Projekat “MLADI SU ZAKON” ulazi u završnu fazu! Uskoro će stotinu volontera dati svoj doprinos lokalnoj zajednici!

Omladinsko-volonterski projekti koje već 9. godinu za redom finansira Ministarstvo omladine i sporta ulaze u završnu fazu.

Uskoro će 9 projekata čiju je realizaciju pomogao i resurs centar Odred izvidjača „Djordje Simeonović“ biti završeno i više od 100 volontera će dati svoj doprinos lokalnoj zajednici.

Nevena Mušatović, koordinator projekta „Mladi su zakon“ istakla je da program proteklih godina na nacionalnom nivou okuplja mlade volontere i stimuliše njihovo učešće na kampovima i rad u okviru različitih projekata.

” Program „Mladi su zakon“ postoji od 2010. godine i već 7 godina pomaže i finansira projekte koje imaju mladi u svojim lokalnim zajednicama.

Početkom oktobra pokrenuta je zvanična platforma, odnosno sajt, na kome se mogu naći sve bitne informacije o aktivnostima pokretanja platforme na adresi mladisuzakon.rs.

Cilj ove online platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje, istakla je Nevena Mušatović, koordinator projekta „Mladi su zakon“.

Aktivno učešće u ovom programu imaju i mladi iz Bora i Zaječara resursi centar za borski zaječarski okrug poverenje Odred izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara.
 U sprovođenju programa „Mladi su zakon“ svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

” Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža pregled svih aktivnosti i uključenje u neku od aktivnosti i to kroz neposredno učešće, online učešće i sponzorstom ili donacijom”, dodala je Mušatović.

Dodaj komentar