Društvo

Program Bogojavljenske svečanosti

Foto: spc.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Timoku kod Popove plaže biće organizovano 19. januara. Grad je objavio program Bogojavljenske svečanosti, koji kreće od 8h, a izrečeni su i uslovi koji se tiču prijave za svečano plivanje.

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u 8h liturgijom u Sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru, a nakon velikog vodoosvećenja u porti crkve nastavlja se u 11,00 sati litijom centralnim zaječarskim ulicama od Saborne crkve kroz centar Zaječara do Popove plaže gde u 11,30 počinje Bogojavljenska trka, objavljeno je na sajtu grada.

​Plivanje za Časni krst biće organizovano samo za plivače, sveštena lica i učesnike litije na otvorenom prostoru na Popovoj plaži u Zaječaru, a svi učesnici dužni su da poštuju propisane epidemiološke mere.

Prijavljivanje plivača je u Gradskoj upravi Zaječar do 18. januara 2022. godine do 12,00 časova. Testiranje na kovid-19 biće obavljeno istog dana od 14,00 časova u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Za potrebe testiranja potrebno je sa sobom poneti lični dokument koji sadrži JMBG broj (lična karta, pasoš).

Pravo učešća imaju punoletne osobe. Takmičiće se svi prijavljeni plivači koji dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

​Zabranjeno je prisustvo publike u blizini bine, kao i na samoj obali Crnog Timoka.

Elektronsku prijavu za učešće možete popuniti na sajtu Grada Zaječara www.zajecar.info.

Dodaj komentar