Društvo Izdvajamo Srbija

Produženo radno vreme za sve do 20 časova

ilustracija/pixabay.com

Od danas do petka 25. decembra biće produženo radno vreme svih prodavnica, tržnih centara, uslužnih delatnosti i ugostiteljskih objekata bez muzike do 20 časova.

Ovu odluku doneo je jutros Krizni štab i mere će važiti do petka 25. decembra kada će ponovo biti razmotrene, prenosi danas.rs.

„Očigledna je potreba stanovništa da koristi usluge, uz poštovanje svih mera. Kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, bez korišćenja muzike. Uz muziku se ljudi opuštaju, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa“, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović nakon sednici kriznog štaba.

On je dodao da će u petak analizirati situaciju, a da će do tada svakodnevno pratiti epidemiološko kretanje. Prema njegovim rečima, na osnovu tih podataka moći će određenije da kažu kakve će mere biti u novogodišnjoj noći.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da je medicinski deo kriznog štaba apsolutno protiv popuštanja bilo kakvih mera, ali da je „realnost takva kakva je“ i da će „to još videti“.

Podsetimo, u petak je na sednici Kriznog štaba odlučeno da se tokom proteklog vikenda ništa neće menjati, a da od danas stupa na snagu mera koja podrazumeva da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a državljani Srbiji koji ulaze u zemlju moraće da imaju ili negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Od danas je produženo i radno vreme bioskopa i pozorišta do 21 sat.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek ocenio je danas da potencijal korona virusa u Srbiji polako slabi, ali i dodao da je to „još uvek na klimavima nogama“.

U nekoliko evropskih zemalja identifikovan je novi soj korona virusa koji je prvobitno krenuo da se širi Velikom Britanijom. Dosadašnji pdoaci pokazuju da se novi soj znatno brže širi, ali da još nema dokaza da je opasniji. Mnoge zemlje sveta obustavile saobraćaj sa Velikom Britanijom na dva dana.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar