Društvo

Prodat Megatrend

Rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je da je, posle 30 godina postojanja, taj Univerzitet prodat za 56,1 milion evra i da je potpisan ugovor o potpunom prenosu vlasništva tog univerziteta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcijuma nemačkih fondova, prenose mediji.

Mića Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da novi vlasnik ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta uloži još 150 miliona evra, objavio je RTS.

Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, posle negativne hajke koja traje već pet godina, “upis studenata opao za 400 odsto”.

On je izjavio i da mu je nuđena finansijska pomoć države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, puklo ko bomba. Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, kao i da je Megatrend oličenje kvalitetnog obrazovanog sa profesorskim “trustom mozgova”.

“Nijedna diploma nije ovde kupljena”, tvrdi Jovanović.

Jovanović je najavio svoje povlačenje i nastavak života u Francuskoj.

„Neću više ni da živim ovde, neće više biti rektora uvek interesantnog medijima“, izjavio je Jovanović i dodao da je vreme da se posle više od 40 godina karijere „odmori“ od svega.

Novi vlasnik Megatrenda je prusustvovao konferenciji za novinare, ali je svoje zvanično obraćanje najavio za sledeću nedelju, po završetku svih procedura.
Ipak je kratko poručio da, kada su u pitanju diplome, sve mora biti po zakonu i da će, ako bude potrebno, biti formirane i posebne komisije, preneo je RTS.

7 komentara

 • o tome kakav je fakultet ne možež ti da govoriš nego neko ko je za to ovlasćen… ali u ovoj zemlji možr sve…

  • On je izjavio i da mu je nuđena finansijska pomoć države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, puklo ko bomba. Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, kao i da je Megatrend oličenje kvalitetnog obrazovanog sa profesorskim “trustom mozgova”. —-Neverovatno šta se sve nakupilo u ovoj Srbiji. Neka ide u Boliviju.

 • Prevaranti od početka pa do kraja, šta su bre prodali za 56 mil.evra Dejanu Đ. – prodali su naučnike kojih nema? Ili maglu koju su oduvek prodavali. Upropastili su i Zaječar i Timočku Krajinu. Mogli su da napišu i 1156 mil .evra da njihovi „menadzeri“ možda poveruju.

 • Šta ćemo sada da radimo bez „megatrenda“? Sada smo stvarno gotovi , odlaze nam ovi stručnjaci u tri peršuna.

 • ..56,1 milion evra…Sitnis…???Oce tu uzu i siru familiju para ..pa to ti je…??? Sta ces…para na paru ..buva na buvu…Uzgred…a koliko milijardi evra su uzeli od ’90 i nicim izazvanih sankcija,ekonomskog embarga,hiperinflacije ,izolaciije i ratova…. Od ,’90 da prekjuce i….prodaje RTB Bora…???? U toku svoje TOTALNE vladavine na BAKARNO ZLATNIM BIZNISOM U RTB Bor i svime ostalim… i CELOJ Timockoj krajini…..
  .I sta sada… Mozda
  je to i ispravno….Borani ,Majdanpecani ,Zajecarci ,Negotinci,Kladovljani,Knjazevcani,Timocani….bili su tihi,nemi poslusni …i samo su klepetali usima pred njihovim lakejima,posilnima i potrckalima i svojim .,,timockim liderima,,……Blagoja Sosa Spaskovski,Sasa Mirkovic, Bosko Nicic…???
  Sva sreca pa je TO BEDNO,JADNO I SRAMOTNO I TOTALNO PONIZAVAJUCE VREME za Zajecarce i ostale iz Timoccke.krajine…..proslo…???. Sada i sada u Zajecaru vladaju novi i pravi …Pa se sada Srbija ponovo divi Zajecaru…i ponosnim i hrabrim Zajecarcima i Timocanima…i njihovim velikanima…? Isto kao u vreme Hajduk Veljka,Nikole Pasica,Djordja Gencica,Timocke Divizija,generala Nikole Colovica…
  Kapa dole pred Zajecarcimaa….??? …Srbija im se divi…???I pozz iz ?

  ..

 • .. P.S ..i sada zemljak Mica ..cuveni Rektor…zgadjen,uvredjen, razocaran bednom Srbijom, Timockom krajinom,Zajecarom..
  ode u svoj drugi dom u Juznoj Francuskoj…u Kan….??? Da seta Kroazetom..u belom odelu sa plavetnom svilenom esarpom oko vrata….tim cuvenim setalistem svetskog dzet seta …pored palmi i jahti …i najboljih hotela ….Niz blagi lahor maestrala….??? Od Karltona pa pored Mazestika do Martineza….???
  ……Da pije kapuciner i crni kalvados od 30 godina iz Normandije… ..???…. Da seta ulicom LE SERBS … koja se uliva u Kroazetu kod hotela Karlton….i cuvene draguljarnice Kartijea….Da seta ULICOM SRPSKOM….Koju su Francuzi , zadivljeni herojstvom ,muskom trpeljivoscu i skromnoscu srpskih vitezova i ranjenika u Prvom svetskom ratu, koji su dosli u Kan da lece svoje teske i cesto neprebolne rane, po njima nazvali…Da se tako zove za sva vremena…SRPSKA….I mnogi od tih vitezova bili su Timocani ….
  E ….tom ulicom Mico cuveni Rektore…nemoj da setas…Ni slucajno. Ni danju….ni nocu.

Dodaj komentar