Društvo Izdvajamo

Primeri prakse Gimnazije Zaječar – među najboljim primerima u Evropi

FOTO: gimza.edu.rs

Gimnazija Zaječar je jedna od 7 škola koje su uspele da primerima iz prakse dostignu viši nivo priznanja rada (proficient).

Nedavno je završen projekat STEM School Label u kome je učestvovalo skoro 1900 škola iz cele Evrope. Iza ovog projekta stajala je saradnja između organizacija posvećenih promociji STEM obrazovanja (prirodnih nauka i matematike) iz pet evropskih zemalja. Predstavnik Srbije u ovom projektu bio je Centar za promociju nauke.

Zaječarska Gimnazija je najpre učestvovala u pilot fazi ovog projekta, a potom je izabrana za školu ambasadora kada su Srđan Stanojević, direktor, i Mladen Šljivović nastavnik fizike, boravili u Briselu.

Gimnazija Zaječar je jedna od 7 škola koje su uspele da primerima iz prakse dostignu viši nivo priznanja rada (proficient).

Nedavno je projekat u okviru završnog izveštaja objavio primere najboljih praksi u Evropi, a zaječarska Gimnazija našla se pomenuta čak tri puta.

U okviru devet najboljih primera aktivnosti kao prvi na listi pomenut je boravak i saradnja naših nastavnika sa školom u Manavgatu u Turskoj, u okviru Erasmus+ projekta ”Škola budućnosti”.

U okviru takozvanih studija slučaja Gimnazija iz Zaječara je pomenuta kao prva i druga na listi od četiri studije. Кao odlični primeri istaknuti su radonica koju je Mladen Šljivović držao na Euroguidance konferenciji u Bukureštu, kao i radionica u okviru Erasmus+ projekta o korišćenju rubrika u nastavi.

Izvor: gimza.edu.rs

FOTO: gimza.edu.rs

Dodaj komentar