fbpx

PRIJAVITE SE: Objavljen Konkurs za omladinske volonterske projekte na području Zaječarskog i Borskog okruga!

Preporuka:

Nova knjiga Ivana Potića „Kadrovi, valeri, foneme“ izašla iz štampe

Iz štampe je izašla nova knjiga zaječarskog pisca Ivana Potića pod nazivom "Kadrovi, valeri, foneme". Ova knjiga sadrži stručne...

Đaci zaječarske Ekonomske škole doniraju sredstva Školi „Jelena Majstorvić“

Grupa učenika zaječarske Ekonomsko trgovinske škole uručiće donaciju Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Jelena Majstorović". Sredstva su namenjena...

Meštani Salaša danima bez vode zbog kvara na glavnom ventilu

Zbog kvara na glavnom vodovodnom ventilu meštani sela Salaš nadomak Zaječara već par dana imaju problem u vodosnabdevanju. Vodu...
- Reklama -

Povodom ovogodišnjeg programa Mladi su zakon“, Ministarstva omladine i sporta, na sajtu grada Zaječara (www.zajecar.info) je objavljen Konkurs za omladinske volonterske projekte na području Zaječarskog i Borskog okruga.

Tim povodom, u petak, 7. juna 2017. u izviđačkom domu na Kraljevici, a sa početkom u 12 časova, biće održan infosastanak za sve zainteresovane i potencijalne učesnike u ovom programu.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon: 061.15.30.840.


O KONKURSU:

Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, „Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, u saradnji sa Gradom Zaječarom i T1 televizijom i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje

KONKURS

za finansiranje

OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA

U CILjU PODSTICANjA AKTIVIZMA I VOLONTIRANjA MLADIH

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se realizuje osmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

TEME KONKURSA:

Konkurs je namenjen vama, kreativnim mladim ljudima koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje želite da u svojoj lokalnoj sredini:

● Učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa i/ili organizujete aktivnosti za lokalnu zajednicu, a naročito za mlade u tim prostorima.

● Učestvujete u akcijama zaštite životne sredine (npr. kampanje za skretanje pažnje na uočeni problem, promotivne akcije čišćenja i uređenja javnih površina, edukacije o zaštiti životne sredine…).

● Promovišete međugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizujete mogu da uključe i mlađe, odnosno starije od vas, npr. radionice sa pretškolcima…).

● Promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade (neka vaše

aktivnosti budu otvorene za sve, uključite mlade iz različitih manjinskih i etničkih grupa, mlade sa teškoćama u razvoju…).

● Promovišete zdrave i bezbedne stilove života (npr. aktivnosti u prirodi, kampanje o reproduktivnom zdravlju, o bezbednosti na internetu, edukativne radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja i slično…).

● Organizujete IKT edukaciju (IKT – informacione i komunikacione tehnologije tj. aktivnosti usmerene ka vašim vršnjacima, starijima…)

● Promovišete solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).

ŠTA SU OMLADINSKI VOLONTERSKI PROJEKTI (OVP)?

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Aktivnosti u OVP su otvorene za sve mlade ljude bez obzira na poreklo, pol, nacionalnost ili drugu osobenost, neprofitne su i u skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih1 i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

IZNOS SREDSTAVA, VREME PRIMENE I FINANSIRANjA PROJEKATA

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

Još nekoliko važnih napomena za vas:

• Organizator konkursa zadržava pravo da novčani iznos sredstava potrebnih za realizaciju projekata kroz pregovore sa podnosiocem obrasca ѕa pisnje predloga omladinskog projekta, umanji ukoliko proceni da je predloženi iznos sredstava nepotreban za njihovu realizaciju.

• Prihvatljivi troškovi su svi oni troškovi koji su neophodni za primenu omladinskih volonterskih projekata i direktno doprinose ostvarivanju planiranih rezultata.

• Troškovi koji neće biti finansirani iz budžeta projekta su: honorari učesnika, kupovina tehničke opreme, kupovina ili štampanje promotivnih materijala kojima se narušava zdravlje ili se promoviše neprihvatljiv stil života.

VREDNOVANjE OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA

• Javni interes omladinskog volonterskog projekta (tačka 2.1. obrasca) – maksimalno 10 bodova od 100

• Broj mladih uključenih u omladinski volonterski projekat (tačka 2.2. obrasca) –

maksimalno 20 bodova od 100

• Ostvarivost omladinskog volonterskog projekta (tačka 2.3. obrasca) – maksimalno 20 bodova od 100

• Mogućnost finansiranja (tačka 3 obrasca) – maksimalno 10 bodova od 100

• Očekivani rezultati, uticaj na ciljnu grupu, inovativnost i održivost omladinskog volonterskog projekta (tačka 4 obrasca) – maksimalno 40 bodova od 100

1 Udruženje mladih mora biti upisano u Jedinstvenu evidenciju Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Pošaljite popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na email: MSZ.ZaBo.2017@gmail.com, ili poštom na sledeću adresu: Odred Izviđača „Đorđe Simeonović“ Vašarište bb, 19000 Zaječar, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Ukoliko vaš predlog projektne ideje prođe administrativnu proveru i bude pozitivno ocenjen od strane Komisije, ulazite u narednu fazu koja podrazumeva razvijanje projektne ideje u konačan predlog omladinskog volonterskog projekta. Tu vam resurs centar pomaže tako što ćete pohađati obuku za pisanje projekata (razvijanje projektnih ideja u predloge projekata) i upravljanja projektnim ciklusom, posle koje razvijate konačan predlog projekta i šaljete ga resurs centru najkasnije do 09.08. 2017. Godine..

KONAČAN ODABIR PROJEKATA KOJI SE FINANSIRAJU

Nakon dostavljanja konačnog predloga projekta, komisija koju formira Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug odabraće najmanje 8 omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani u Zaječarskom i Borskom okrugu.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi OVP koji će biti finansirani biće objavljeni do 12. avgusta 2017. godine.

Sve učesnike konkursa Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug će obavestiti o rezultatima, a lista udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa čiji će omladinski volonterski projekti biti finansirani biće objavljena na sajtu Partnera Resurs centra . http://www.zajecar.info/, zatim na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs/mladisuzakon, omladinskom portalu www.mladisuzakon.rs, kao i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs.

Svim odabranim udruženjima mladih i neformalnim omladinskim volonterskim grupama biće obezbeđena tehničko-stručna i finansijska podrška od strane Resurs centra za Zaječarski i Borski okrug.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: