Društvo

PRIJAVITE EKIPU! POČINJE 5. SEZONA TAKMIČENJA “IZAĐI MI NA TEGLU”: Karavan septembra stiže i u Zaječar!

Jubilarni peti karavan “Izađi mi na teglu”, nacionalno takmičenje u pripremanju najboljeg ajvara, biće održano od 17. avgusta do 13. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije.

Prvi u nizu događaja održaće se na Adi Ciganliji 17. avgusta od 11 do 18 časova, gde će se takmičiti ekipe iz Beograda, ovog puta sa Gradske opštine Čukarica.

Potom se karavan seli u Brus, Kuršumliju, Vlasotince, Vladičin Han, Barajevo, Lazarevac, Zlatibor, Valjevo, Kraljevo, Suboticu, Kanjižu, Kruševac, Sokobanju, Zaječar, Leskovac, Niš, Zrenjanin i druge gradove koji se nalaze na mapi najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu.

U petoj sezoni karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra ukrstiti svoje varjače, ispeći oko 15.000 kg paprike, što je čak 130.000 komada paprike!

Prema najavama organizatora ovo prestižno takmičenje u pripremanju ajvara u grad na Timoku trebalo bi da stigne u drugoj polovini septembra, a po već ustaljenoj tradiciji ekipe koje budu učestvovale dobiće sav potreban materijal kako bi za sebe napravili besplatnu zimnicu.

Ukoliko i vi imate tim odabranih ljudi, vrsnih poznavalaca dobrog ajvara PRIVAVITE SE OVDE!

I ove sezone najbolje ekipe očekuju vredne nagrade.

” Prva nagrada u svakom gradu je šporet na kome su takmičari napravili pobednički ajvar i ta ekipa će predstavljati svoj grad u velikom finalu gde se sastaju pobednici iz svakog grada u borbi za titulu najboljeg ajvar majstora u zemlji”, najavljuju organizatori.

Ukupan nagradni fond u petoj sezoni karavana Izađi mi na Teglu iznosi preko 2.000.000 dinara.

izvor: zaječaronline / telegraf.rs / izadjiminateglu.rs

Dodaj komentar