fbpx
Društvo

Prigodnim programom u Zaječaru i ove godine biće obeležen BADNJI DAN, VEČE I BOŽIĆ

Foto: FOTOZA.NET

Grad Zaječar prigodnim programom i ove godine tradicionalno obeležava Badnji dan, veče i najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Na Badnji dan, 6. januara u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Zaječaru u 7 sati će Sveštenstvo Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić iseći badnjak, nakon čega će, u 8 sati i 30 minuta u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru početi Sveta arhijerejska liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

U 17 sati počinje praznično bdenije, a nakon Večerenje službe, u 18 sati, poćiće svečana litija koja će se kretati trasom od  Saborne crkve, ulicom Nikole Pašića do Trga Oslobođenja.

Svečano nalaganje badnjaka u 18 sati i 15 minuta, obaviće Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion sa Sveštenstvom Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice i gradonačelnikom Boškom Ničićem.

Sečenju i nalaganju badnjaka prisustvovaće i predstavnici Gradske uprave – pomoćnici gradonačelnika.

Ovim povodom biće zatvorene ulice u centru grada od 17 do 20 sati, a posetioci na gradskom trgu imaće besplatne tople napitke, rečeno je na 3. sednici Organizacionog odbora koja je danas održana u Zaječaru.

U ponedeljak, 7. januara, u 8 sati u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice, počinje Božićna arhijerejska liturgija Svetog Vasilija Velikog.

Dodaj komentar