fbpx
Društvo

Pretežno sunčano i toplo, u Zaječaru maksimalna temperatura do 32 stepena

FOTO: zajecaronline.com

Pretežno sunčano i toplo biće danas u celoj zemlji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo. U brdsko-planinskim predelima lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 22 stepena, a najviša od 30 stepeni do 33 stepena.

U Zaječaru sunčano i toplo. Vetar umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 21 stepen, a najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

weather.com

Narednih sedam dana biće pretežno sunčano i toplo. U utorak pre podne na severu, a do kraja dana i u sredu u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za subotu 1. avgust 2020.

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Posebna opreznost savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporu0čuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja.

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja na izlazima iz većih gradova

Iz AMSS-a poručuju da je prohodnost na putevima u Srbiji dobra, a sa obzirom da je početak vikenda u toku dana vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na izlazima iz većih gradova i na prilazu vikend naseljima i turističkim centrima.

Auto-moto savez Srbije podseća vozače da prekontrolišu svoje automobile i provere nivo rashladne tečnosti u motoru. Takođe, svi vozači treba da provere i stanje rezervnog točka, kao i pritisak vazduha u pneumaticima.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na naplatnim rampama nema zadržavanja, kao i na graničnim prelazima.

Dodaj komentar