fbpx

Prekid programa na radiju! Od 1. jula obaveštenja o saobraćajnim nezgodama i zastojima na putu!

Preporuka:

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

Boranin uhapšen jer je fizički napao majku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su S.M. (1977) iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio...

Aleksandar Vučić: Uvešćemo zabranu kretanja 24 sata ako građani ne promene ponašanje

"Ukoliko se naše ponašanje ne promeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata", rekao...
- Reklama -

Od 1. jula 2019. programi radija prekidaće se, kako bi se slušaoci obaveštavali o saobraćajnim nesrećama i zastojima na putu.

Bez obzira na to koja se radio stanicu sluša, muzika sa USB-a ili CD-a, kada se dobije od MUP-a informacija, program će se prekinuti.

„Pozdrav Radio Beogradu 202 i Jutarnjem programu RTS-a 1 od strane Кomandno-operativnog centra MUP-a Republike Srbije“, glasila je prva test poruka.

MUP i JP „Putevi Srbije“ prikupljaju informacije, a Кomandno-operativni centar MUP-a bira šta je od strateškog značaja i važno da bude vest koja prekida program. Poruka će se čuti u kolima koji imaju uključeno TA dugme (traffic annuncement, saobraćajna objava).

„Čitava priprema i realizacija projekta trajala je osam meseci, a od danas počinje primena. Od jutros su stigle i prve test poruke. Poruku neće čuti samo oni koji slušaju Radio Beograd, već sve stanice koje pokrivaju potez duž auto-puta i Ibarske magistrale“ kaže za RTS, glavna i odgovorna urednica „Dvestadvojke“ Milica Кuburović.

Cilj ovoga je da se podigne stepen bezbednosti saobraćaja u zemlji i da utiče na ljude da budu dodatno oprezni, a biće korisnih informacija, poput upućivanja na alternativne pravce.

Nosilac ovog programa je Radio 202, u ime RTS-a.

 

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: