Društvo

Prekid programa na radiju! Od 1. jula obaveštenja o saobraćajnim nezgodama i zastojima na putu!

ilustracija/pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Od 1. jula 2019. programi radija prekidaće se, kako bi se slušaoci obaveštavali o saobraćajnim nesrećama i zastojima na putu.

Bez obzira na to koja se radio stanicu sluša, muzika sa USB-a ili CD-a, kada se dobije od MUP-a informacija, program će se prekinuti.

„Pozdrav Radio Beogradu 202 i Jutarnjem programu RTS-a 1 od strane Кomandno-operativnog centra MUP-a Republike Srbije“, glasila je prva test poruka.

MUP i JP „Putevi Srbije“ prikupljaju informacije, a Кomandno-operativni centar MUP-a bira šta je od strateškog značaja i važno da bude vest koja prekida program. Poruka će se čuti u kolima koji imaju uključeno TA dugme (traffic annuncement, saobraćajna objava).

„Čitava priprema i realizacija projekta trajala je osam meseci, a od danas počinje primena. Od jutros su stigle i prve test poruke. Poruku neće čuti samo oni koji slušaju Radio Beograd, već sve stanice koje pokrivaju potez duž auto-puta i Ibarske magistrale“ kaže za RTS, glavna i odgovorna urednica „Dvestadvojke“ Milica Кuburović.

Cilj ovoga je da se podigne stepen bezbednosti saobraćaja u zemlji i da utiče na ljude da budu dodatno oprezni, a biće korisnih informacija, poput upućivanja na alternativne pravce.

Nosilac ovog programa je Radio 202, u ime RTS-a.

 

 

 

Dodaj komentar