Društvo

Predstavnici Zaječara nastupaju 5. septembra u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

foto: youtube.com/ Srbija u ritmu Evrope Official/ printscreen
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Srbija u ritmu Evrope“ naziv je muzičkog takmičenja, koje je namenjeno mladima od 14 do 21 godine koji su talentovani za pevanje i ples. Grad Zaječar je prvi put učesnik ovog takmičenja, a predstavljaće ga petoro mladih talentovanih učesnika.

Takmičenje će biti emitovano na Prvoj televiziji 5. septembra od 13:00 časova. Grad Zaječar predstavljaju: Milica Ilić, Ivana Đergović, Mihajlo Mihajlović, Anđela Tasić i Jovan Živadinović. Rezultati njihovog rada videće se u spotu koji će premijerno biti prikazan na samom takmičenju, a pobeda zavisi od broja SMS glasova.

Tim povodom, u Gradskoj upravi Zaječar, održana je konferencija za medije.

Svi Zaječarci, ali i ostali koji žele da podrže ove ljude, mogu to učiniti slanjem SMS poruke “pesma 21” na broj 1557.

Grad Zaječar početkom godine uključio se u projekat „Srbija u ritmu Evrope“ i na taj način Zaječar se našao među 24 grada koja će učestvovati.

-Mi smo od januara krenuli u potragu za talentovanom decom koja će učestvovati u takmičenju, a potom i u njihovu pripremu za televizijski nastup. Mogu dodati još da je prisutan pozitivan efekat u komunikaciji sa Gradom Zaječarom i Turističkom organizacijom i komunikacija je na zavidnom nivou. S obzirom da imamo uljučene 24 lokalne samouprave, radi se o pozitivnom vidu saradnje, a ovom prilikom pozivam Grad Zaječar i da narednih godina bude prisutan u realizaciji naših akitvnosti. Takođe, pozivamo i sugrađane da podrže svoje kandidate na ovom muzičkom takmičenju. Deca koja su uključena u realizaciju našeg projekta su kvalitetna i imaju talenat. Oni su na jedan ozbiljan način pristupili u realizaciju. Ovo će za njih biti jedno veliko iskustvo koje za cilj ima podržavanje dece da iskažu svoj muzički talenat“ poručio je David Makević, direktor programa „Srbija u ritmu Evrope.

Zaječar ima puno talentovane dece i ovo je prava prilika da petoro mladih pokažu svoje talente, istakao je Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika Zaječara.

-Grad Zaječar podržava ovo takmičenje mladih talenata i podržaće svake godine. Imamo puno talentovane dece i ovo je lepa prilika gde oni te talente mogu da pokažu i da ostvare rezultate. Mi ćemo ih svakako bodriti i podržati u svemu. Očekujem da ćemo i sledeće godine učestvovati u ovom projektu i da ćemo imati dobre rezultate, kaže Videnović.

Predstavnici Grada Zaječara nastupiće sa pesmom “Grande Amore” koja je predstavljala Italiju na Eurosongu 2015. godine, i oni sem Zaječara predstavljaju i Italiju kao zemlju koja im je dodeljena od strane organizatora takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

-Zaista se radujem što sam deo ovog projekta, kao koordinator. Verujem da će ovi talentovani mladi ljudi na jedan lep način predstaviti Grad Zaječar. Ono što mogu da kažem u ovoj višemesečnoj saradnji sa talentovanim Zaječarcima jeste da su se oni mnogo trudili kako bi usavršili svoj glas, svoje pokrete na sceni, oni su zaista pesmu savršeno otpevali, a koreografija im je besprekorna. Volela bih da tu pobedničku titulu donesu u naš grad i time omoguće da Zaječar sledeće godine bude domaćin ovog festivala, rekla je Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije Zaječar.

Pobednik će biti izabran kombinacijom glasova stručnog žirija ispred organizatora „Srbija u ritmu Evrope“, kao i članova žirija predstavnika učesnika ovog takmičenja, kao i SMS glasova. Procentualni značaj SMS glasova u ukupnom zbiru glasova koji daje pobednika je 50% Ispred Grada Zaječara, a u ulozi žirija u ovom takmičenju je Željko Vasić.

Grad koji pobedi kao nagradu dobija putovanje za učesnike u zemlju koju budu predstavljali, a sam Grad dobija televizijski prenos na Prvoj televiziji. Takmičarski spot, koji će premijerno biti prikazan na Prvoj televiziji 5. septembra, snimljen je na Feliks Romulijani.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar