Društvo

Predstavnici Vlade Republike Srbije obilaze novo interno odeljenje ZC Zaječar

interno odeljenje zaječar
foto: tvbest.rs

Predstavnici Vlade Republike Srbije i Gradske uprave Zaječar, u subotu 27. juna od 11 sati obićiće novo interno odeljenje Zdravstvenog centra u Zaječaru, kao i novo odeljenje odeljenje invazivne kardiologije.

Novo interno odeljenje pruža maksimalni komfor pacijentima, potpunu dijagnostiku i najsavremeniju opremu. Od ukupmog broja hospitalizacija bolnice, 25% pripada internom odeljenju, koje sadrži 57 ležaja od toga 6 ležaja u koronarnoj jedinici, 8 u okviru poluintenzivne nege, 36 odeljenskih i 7 u okviru dnevne onkoloske bolnice. O pacijentima brine 17 lekara i 32 medicinska tehničara. Ono što izdvaja interno odeljenje i podiže na nivo regionalnog centra je postojanje odeljenja invazivne kardiologije, koji sadrži pejsmejker centar i angio salu.

Stanovnicima Zaječarskog i Borskog okruga, omoguceno je najsavremenije lečenje akutnog infarkta miokarda i poremećaja srčanog ritma. Od početka godine uradjeno je 300 koronarografija i na godišnjem nivou oko 120 implantacija pejsmejkera.

Zdravstveni centar Zaječar može da se pohvali i novim odeljenjem za palijativno zbrinjavanje pacjenata u terminalnom stadijumu onkoloških bolesti kao i završnim radovima novog odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar