Društvo Izdvajamo

Predstavnici pokreta Dveri u Zaječaru pružili podršku Bošku Obradoviću i pozvali na protest

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na konferenciji, predstavnici Dveri izneli su zahteve zbog kojih narodni poslanici te stranke na čelu sa liderom pokreta, Boškom Obradovićem štrajkuju glađu ispred Narodne skupštine Srbije.

Slobodan Petrović, predstavnik pokreta Dveri u Zaječaru izneo je sledećih 5 zahteva:

– poštovanje Ustava i rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije kao srpske teritorije

– neselektivan rad tužilaštva i sudova

– zaštita eparhija srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori

– slobodni mediji

– odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore

„Ova konferencija je ujedno i jedan vid podrške našim narodnim poslanicima koji štrajkuju u Beogradu. Ovi zahtevi prevazilaze stranačku politiku i pozivamo sve ljude koji osećaju i žele da daju podršku našim poslanicima da nas kontaktiraju povodom organizovane podrške ispred Narodne skupštine u nedelju u 17 časova“, rekao je Petrović.

On je napomenuo da je kontra-štrajk koji je započeo poslanik Martinović bio samo pokušaj da se obesmisli sve ono što lider Dveri radi, ali i da je njegov zahtev za početak rada tužilaštva legitiman. Ipak, kako se u drugom zahtevu pokreta navodi, rad tužilaštva ne sme biti selektivan.

„Svako ko krši zakon mora odgovarati za to. Život su nam zatrovali aferama poput Krušika, Savamale, Jovanjice…Zahtev poslanika Martinovića je potpuno opravdan, ali pravda ne može da bude selektivna“, kaže Petrović.

U nedelju će ispred Narodne skupštine biti organizovan širi protest, gde neće biti samo pripadnici Dveri, već svi ljudi koji se slažu sa navedenim zahtevima .

Dodaj komentar