Kultura

Predstave Narodnog pozorišta Timočke Krajine uskoro u Lazarevcu, Kruševcu, Vršcu i Sarajevu

Foto: pozorište ,,Zoran Radmilović"

Pred zaječarskim pozorišnim ansamblom je bogata festivalska jesen!

,,Predstava za decu Narodnog pozorišta Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović” “Lepotica i zver”, po tekstu i u režiji Željka Hubača selektovana je za učešće na objedinjenom pozorišnom festivalu za decu, 6. i 7. ,,Pozorišni ringišpil” i 21. ,,Festić” , koji se od 1. do 5. novembra održava u Lazarevcu, u organizaciji ,,Puls teatra“ i Društva za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva iz Beograda. Naša predstava biće odigrana sutra od 18.00h na sceni ,,Puls teatra“ u Lazarevcu.

Predstava ,,Lepotica i zver” selektovana je i za učešće na festivalu ,,Mali Joakim” koji se u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije od 15. do 22. novembra održava u Kruševcu. Posle dužeg vremena, predstava za decu zaječarskog pozorišta učestvovaće na ovom prestižnom festivalu.

Predstave zaječarskog pozorišta ,,Pokondirena tikva” po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković  i ,,Čučuk Stana”  po tekstu i u režiji Željka Hubača, učestvuju  na pozorišnom festivalu ,,Vršačka pozorišna jesen” koji se od 1. do 7. novembra održava u Narodnom pozorištu ,,Sterija” u Vršcu. ,,Čučuk Stana” biće odigrana 6. novembra , a ,,Pokondirena tikva” 7. novembra.

Predstava ,,Petra” selektovana je za učešće na pozorišnom festivalu ,,Dani Jurislava Korenića” koji se od 12. do 19. decembra održava u Sarajevu“, saopštavaju iz Narodnog pozorišta ,,Zoran Radmilović“.

Dodaj komentar