Predstava „Žene iz Troje“ zaječarskog i prištinskog pozorišta nastavlja da ređa uspehe.

U nedelju 4. avgusta u Narodnom pozorištu u Nišu, u okviru međunarodnog festivala „Nišvil“, odigrana je i pozdravljena ovacijama i gromoglasnim aplauzom predstava „Žene iz Troje“ koju je režirao Nebojša Bradić po Kišovom prevodu Euripidovih „Trojanki“.

Glumačku ekipu čine glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Festivalsko priznanje glumačkom ansamblu Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara uručeno je u vidu specijalne nagrade za scenski govor. Nagrada je dodeljena na 6. pozorišnom festivalu  „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima.

Svi oni koji nisu imali priliku da pogledaju ovu predstavu, mogu to učiniti na otvaranju „Antika festa“, na arheološkom lokalitetu Romulijana, 28. avgusta. 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here