fbpx
Kultura

Predstava “Žene iz Troje” odigrana na “Nišvilu”

Predstava “Žene iz Troje” zaječarskog i prištinskog pozorišta nastavlja da ređa uspehe.

U nedelju 4. avgusta u Narodnom pozorištu u Nišu, u okviru međunarodnog festivala “Nišvil”, odigrana je i pozdravljena ovacijama i gromoglasnim aplauzom predstava “Žene iz Troje” koju je režirao Nebojša Bradić po Kišovom prevodu Euripidovih „Trojanki“.

Glumačku ekipu čine glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Festivalsko priznanje glumačkom ansamblu Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara uručeno je u vidu specijalne nagrade za scenski govor. Nagrada je dodeljena na 6. pozorišnom festivalu  „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima.

Svi oni koji nisu imali priliku da pogledaju ovu predstavu, mogu to učiniti na otvaranju „Antika festa“, na arheološkom lokalitetu Romulijana, 28. avgusta. 

Dodaj komentar