fbpx

Predstava „Žene iz Troje“ izvedena pred niškom publikom

Preporuka:

Predstava „Uspavana lepotica“ za najmlađe Zaječarce

Na sceni Centra za kulturu u Kotlujevcu u petak, 14. februara biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica“. Ovo je jedna...

Za danas zakazana sednica Skupštine po hitnom postupku

U cilju obezbeđivanja uslova za neometano funkcionisanje Mesne zajednice Vratarnica i Centra za socijalni rad, u Zaječaru je za...

Polaganje venaca za Dan državnosti u Zaječaru

Građani Srbijе u subotu, 15. februara proslavljaju Dan državnosti, u spomеn na dan kada jе na zboru u Orašcu...
- Reklama -

U Narodnom pozorištu u Nišu uspešno je izvedena predstava „Žene iz Troje“ po tekstu Evripida u režiji Nebojše Bradića, koprodukcija Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština iz Gračanice.

Ova tragedija evocira događaje posle pada antičke Troje koju su Grci osvojili zahvaljujući drvenom konju, a trojanske žene su žrebom podeljene među pobednicima kao robinje.

Podsetimo, predstava „Žene iz Troje“ okitila se brojnim nagradama na prestižnim pozorišnim festivalima u Srbiji. Takođe, prema izboru pozorišnog kritičara Ane Tasić, objavljenom u dnevnom listu „Politika“, svrstana je među 10 najboljih predstava u Srbiji u 2019.godini.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpisuje Vera Obradović, a scenski govor Vlado Kerošević.

U predstavi igraju: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: