Kultura

Predstava zaječarskog pozorišta najbolja na 14. Festivalu ,,Mali Joakim“ u Kruševcu

Foto: Pozorište ,,Zoran Radmilović"
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dečiji žiri 14. Festivala za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je danas završen u Kruševcu, Nagradu za najbolju predstavu dodelio je predstavi zaječarskog pozorišta „Lepotica i zver“, po tekstu i u režiji Željka Hubača.

Ovo laskavo priznanje naš pozorišni komad osvojio je u veoma jakoj konkurenciji  predstava profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Pirota, Kragujevca i Leskovca. Podsetimo, stručni žiri ,,Malog Joakima” u sastavu: Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi žirija, doneo je jednoglasno odluku da se SPECIJALNA NAGRADA za masku dodeli Milanu Vujiću, za predstavu „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. U obrazloženju žirija se navodi: „Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“

Foto: Pozorište ,,Zoran Radmilović“

U predstavi ,,Lepotica i zver” igraju zaječarski glumci: Viktorija Arsić, Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Nataša Petrović i Branislav Mijatović.

Podsećanja radi, predstava sa decu zaječarskog teatra selektovana je za učešće na ovom prestižnom pozorišnom festivalu posle čak 11 godina.

Dodaj komentar