Društvo Kultura

Predstava #NISAM PRIJAVILA 30.jula u zaječarskom Omladinskom centru

Foto Dečiji centar Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

“Dečiji centar“ iz Zaječara nastavlja sa podrškom kampanji #NisamPrijavila, u okviru koje će 30.jula u 21 sat u Omladinskom centru, biti odigrana predstava #NisamPrijavila.

Narednih dana biće izrađen mural na zgradi u ul.Bore Milića 3, kojim će se preneti jasna poruka o problemu nasilja nad devojčicama, devojkama i ženama na Balkanu.

Foto Dečiji centar Zaječar

Zajednička matrica podržavanja i upotrebe nasilja svoje osnove nalazi u tradicionalnim vrednostima, kulturi, religiji…podjednako, u celom regionu.

Foto Dečiji centar Zaječar

„U Srbiji je ove godine ubijeno 17 žena, ipak najnezaštićenije su devojčice, ne mogu, ne znaju, ne smeju da prijave, taj krug nasilja je mnogo veći no što se u javnosti zna, to je u stvari pravi i jedini razlog zbog koga ne smemo da odustanemo„, ističu iz zaječarskog Dečijeg centra.

Predstavu #NISAM PRIJAVILA i izradu murala realizuje Dečiji centar uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju i Zaječarske inicijative.

„Dođite da govorimo, uključite se, o nasilju se mora govoriti, što više, što češće, osnaživanje je prvi korak, napravimo ga zajedno“, naglasili su u zaječarskom Dečijem centru.

Foto Dečiji centar Zaječar

Dodaj komentar