Društvo Politika

Predsednik Vučić prisustvuje vojnoj vežbi “Vatreni udar 2024”

predsednik Vučić vatreni udar 2024
Foto: ATA Images

Vučić danas prisustvuje vojnoj vežbi “Vatreni udar 2024”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas danu Visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem “Vatreni udar” 2024“.

Ceremonija je zakazana za 12.00 časova, u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Na vežbi “Vatreni udar 2024” uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku.

Cilj vežbe je unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu. Takođe i provera funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

“Na osnovu rezultata i zapažanja sa dvonedelјne vežbe biće utvrđena doktrinarna ograničenja i potrebe za razvojem novih taktičkih načela, proveriće se mogućnosti za zaštitu i odbranu od napada iz vazdušnog prostora i jednovremeno angažovanje različitih bespilotnih vazduhoplova i identifikovati potrebe za razvojem novih softverskih i hardverskih rešenja”, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučić danas na ceremoniji

Učesnici vežbe su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta. Angažovano je oko 1500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava.

Podsećamo, odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/O.B.

Dodaj komentar