fbpx
Društvo

PREDOMISLILI SE! Udruženje “Gitarijada FEST” ipak samo suorganizator 51. Gitarijade, zajedno sa….

Koliko li će još izmena uslediti do famoznog početka dugo najavljivane 51. Gitarijade?!

Najpre, su februara 2017. članovi Privremenog organa Grada Zaječara odlučili da organizaciju najstarije zaječarske manifestacije POVERE novoosnovanom Udruženju “GITARIJADA FEST” iz Zaječara  i to na period od pet godina ( 2017. do 2021. godine)… da bi se sada predomislili!!!

Naime, na juče održanoj sednici članovi Privremenog organa izgleda da su dobro preispitali svoju nekadašnju odluku, te su nakon 3 meseca ipak malo IZMENILI i DOPUNILI.

A evo i kako!!!

Odluka Privremenog organa grada Zaječara, od 27. februara menja se i glasi:

„ANGAŽUJE SE Udruženje “GITARIJADA FEST“ iz Zaječara za suorganizatora Gitarijade u Zaječaru, na period od pet godina, od 2017. do 2021. godine, koja je u organizaciji Ustanove Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ u Zaječaru, navodi se u izmeni i dopuni Odluke Privremenog organa grada Zaječara.

Dakle, Udruženje “Gitarijada FEST” do juče organizatori, od danas suorganizatori – zajedno sa zaječarskim Centrom za kulturu i turizam!!!

Ujedno se i jedni i drugi obavezuju da nakon okončanja 51. Gitarijade u 2017. godini Gradu podnesu pojedinačne izveštaje o održanoj Gitarijadi, sa prikazanim svim PRIHODIMA i RASHODIMA, uključujući i prihode iz budžeta Grada i prihode od sponzorstava i podaje ulaznica.

Da li to onda znači da Privremeni organ nije imao potpuno poverenje u novoosnovano Udruženje “Gitarijada FEST” u organizacionom smislu, pa se ipak odlučio da isto udruženje u neku ruku iskontroliše…

Ili se ispostavilo da pomenuto udruženje možda zaista nema tako dobre organizacione sposobnosti o kojima se spekulisalo u medijima, pa je pomoć u organizaciji Gitarijade od strane Centra za kulturu bila više nego neophodna!!!

Pitanja su na koja ćemo za odgovore verovatno ostati uskraćeni…ali vreme će pokazati koja se od prvobitnih odluka pokazala kao ispravnija!

Jer možda i najbitnija stavka u izmenjenoj Odluci Privremenog organa jeste ta da:

“Nadležni organ grada Zaječara nakon podnošenja Izveštaja iz prethodnog stava može odlučiti da li će se saradnja između Grada Zaječara i Udruženja „GITARIJADA FEST“ iz Zaječara oko organizacije narednih Gitarijada u Zaječaru nastaviti.”

Dodaj komentar