Predavanje o dizajnerskim drogama održano u OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru

0
FOTO: privatna arhiva

Nastavljena je serija predavanja pod nazivom „Nova iskušenja i izazovi u odrastanju“ u Zaječaru. Kako bi roditelje upoznala sa problemom upotrebe dizajnerskih droga kod omladine, dr Sanela Radisavljević održala je predavanje u OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru.

Radi se o problemu koji je zahvatio omladinu u celom svetu, a ova nova vrsta droga, predstavljena je u raznim oblicima i teško se prepoznaju. Omladina može da ih nabavi svuda, najčešće u današnje vreme preko društvenih mreža.

Uvodnu reč na ovom predavanju dala je psiholog Jelena Cekić, a zahvaljujući direktorki škole Suzani Krstić, ovog puta bio je i veliki odaziv roditelja.

FOTO: privatna arhiva

„Istraživanja su pokazala da se mladi o dizajnerskim drogama najviše informišu preko interneta oko 35%, dok o njima malo manje saznaju u školi oko 19%, zatim iz porodice i medija oko 14%, a samo 1,7% nije pokazalo interesovanje za nove vrste droge“, navodi se u prezentaciji dr Sanele Radisavljević.

Predavanja o dizajnerskim drogama organizuju Školska uprava grada Zaječara i Savet za zdravlje. Naredno predavanje za roditelje biće 5. aprila 2019. u Tehničkoj školi u Zaječaru, od 17 sati.

FOTO: privatna arhiva

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here