Društvo Izdvajamo

Pred Timočke srednjoškolce postavljen novi poslovni izazov

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Umeće da svoje veštine upotrebe i na inovativan način odgovore poslovnom izazovu koji je postavljen pred njih pokazalo je danas 75 srednjoškolaca iz Timočkog regiona. Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje osmišljavali su rešenje problema i kreirali biznis plan i prezentaciju za postavljeni izazov.

Jedno od 6 regionalnih takmičenja u već tradicionalnom „Poslovnom izazovu“ u kome već čitavu deceniju učestvuju srednjoškolci sa teritorije Srbije održano je danas i u Zaječaru.

Nemanja Glavinić, predstavnik Organizacije dostignuća mladih u Srbiji kaže da su učešće u današnjem regionalnom izazovu uzeli učenici 13 srednjih škola Timočkog regiona.

Nemanja Glavinić / FOTO: zajecaronline.com

“ Pred učenike je danas postavljen jedan zanimljiv zadatak, zato što treba da osmisle proizvod koji je namenjen deci, a razvija motoričke i funkcionalne sposobnosti deteta. Dakle, malo ih iz njihovog digitalnog sveta u kome danas odrastaju vraćamo u neki analogni, odnosno podstičemo razvoj nekih drugih funkcija koje su veoma važne za njihov razvoj“, rekao je Glavinić.

Prema njegovim rečima učenici bi trebalo da osmisle i izrade prezentaciju za ceo biznis model koji okružuje taj proizvod,ali i da pokažu isplativost svog biznis plana.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće mesto u Nacionalnom finalu koje će januar 2020. godine biti održano u Beogradu.

Pobednici na nacionalnom nivou učestvovaće na „Poslovnom izazovu zapadnog Balkana“ aprila 2020. godine u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Dodaj komentar