Kultura

Poznati finalisti konkursa za nagradu “Timočka lira” na 58. FKMS

Poznati su rezultati selekcije mladih pesnika koji su poslali svoje radove na konkurs za nagradu „Timočka lira“. Ovo priznanje mladim pesnicima se dodeljuje svake godine na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu.

Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu tradicionalno dodeljuju nagradu „Timočka lira“ mladim piscima svake godine u vreme održavanja festivala. Ovogodišnje finaliste je odabrala selektorka Sonja Milovanović, novinarka i književna kritičarka.

U najužem izboru za ovogodišnju „Timočku liru“ su Aleksandar Stanić Škodrić iz Užica, Marija Takić iz Beograda, Nikolina Nina Babić iz Beograda, Kristina Vuletić iz Beograda, Stefan Mladenović iz Pirota, Lazar Brajković iz Požege, Ana Ivanović iz Beograda, Dušan Mihajlović iz Vranja, Miloš Lazarević iz Beograda i Sara Stanojević iz Beograda.

Odabrani pesnici će čitati svoje stihove na finalnoj večeri 58. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, na Platou ispred Doma kulture, u nedelju 28. jula od 20 časova, kada će stručni žiri, u sastavu Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić, proglasiti najboljeg, kojem će biti uručena nagrada „Timočka lira“ 2019. godine.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.

Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade „Timočka lira“, FKMS svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije.

Na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu, u subotu 27. jula od 20 časova, biće predstavljena knjiga “Moderni atlas” Đorđa Rabrenovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Timočka lira“.

Dodaj komentar