Društvo

Poziv za mlade – Učestvuj u simulaciji rada Saveta za mlade!

Timočki Omladinski Centar u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, organizuje simulaciju rada Saveta za mlade. Simulacije će KOMS u partnerstvu sa svojim organizacijama – članicama organizovati u četiri grada u Srbiji, te će tako pored Zaječara ove simualcije biti održane u Nišu, Kragujevcu i Brusu.

Ideja same simulacije je da približi mladima oblast delovanja rada Saveta za malde, kao i da pokaže značaj učešća upravo mladih u njihovom radu i u donšenju odluka kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Da li znaš na koji način možeš predstaviti koji problem imaju mladi iz tvog grada/opštine?

„Ukoliko si mlada osoba iz Zaječara i imaš između 15 i 30 godina, a zanima te rad Saveta za mlade, pozivamo te da se prijaviš za Simulaciju rada Saveta za mlade!“

Simulacija treba da predstavi jednu sednicu Saveta za mlade gde će svaki učesnik/ca imati svoju ulogu i predstavljati člana/icu Saveta. Možeš biti predstavnik/ca lokalnog udruženja, predstavnik/ca Kancelarije za mlade ili predstavnik/ca škole.

Simulacija treba da predstavi jednu sednicu Saveta za mlade gde će svaki učesnik imati svoju ulogu i predstavljati člana Saveta. Može biti predstavnik lokalnog udruženja, predstavnik Kancelarije za mlade ili predstavnik škole.

Možeš se prijaviti popunjavanjem kratke online forme, a rok za prijave je 20. maj.

Nakon zatvaranja poziva, prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima, a nakon toga biće organizovane sesije, sastanci, pripreme sednice.

Planirano je da simulacija bude realizovana jedan dan u periodu od 6. do 10. juna i trajaće 90 minuta.

Šta je to savet za mlade?

Savet za mlade je savetodavno telo pri jedinici lokalne samouprave koje podstiče i usklađuje aktivnosti u vezi sa razvojem, ostvarivanjem i sprovođenjem omladinske politike i predlaže mere za njeno unapređivanje.

Savet za mlade postoji i na nacionalnom nivou, pri Vladi Republike Srbije. Više o Savetu za mlade možeš pročitati ovde https://koms.rs/savet-za-mlade/

Simulacije rada Saveta za mlade na lokalu realizuje udruženje TOC zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije u okviru projekta Mladi za aktivne savete koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske ,,Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT’’, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Dodaj komentar