fbpx
Društvo

Povodom Dana Vojske Srbije “Jedan dan sa vojnikom” u zaječarskoj kasarni

foto: zamedia.rs

Povodom obeležavanja 23. aprila – Dana Vojske Srbije, u zaječarskom garnizonu, u petak 22. aprila, biće priređeno nekoliko programa.

Od 11 do 11.30 delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječar, boračkih organizaciji i članovi porodica poginulih pripadnika Vojske, položiće vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajne u centru grada.

Nakon završetka ceremonije, od 12 sati u kasarni “Nikola Pašić” Zaječar, biće organizovana svečana akademija, na kojoj će biti proglašeni pobednici takmičenja učenika osnovnih škola u literalnim i likovnim radovima kao i pobednici sportskog takmičenja koje je održano povodom ovog praznika.

I ove godine Komanda za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar realizovaće projekat civilno-vojne saradnje “Jedan dan sa vojnikom” koji je predviđen od 11.30. Tada će deca iz socijalno ugroženih porodica i deca sa posebnim potrebama imati priliku da u kasarni vide naoružanje i vojnu opremu sa kojom vojnici raspolažu, moći će da gađaju iz vazdušne puške, da se upoznaju sa pružanjem prve pomoći, obići prostorije u kojima žive i rade pripadnici vojske. Za kraj je predviđen i zajednički ručak.

Izvor: zamedia.rs

Dodaj komentar