Hronika Izdvajamo Politika

POTPREDSEDNIK MALAVIJA POGINUO DOK JE PUTOVAO NA SAHRANU! Odmah je proglašen dan žalosti, zajedno sa njim preminula i njegova supruga!

potpredsednik malavija
foto: profimedia.rs

Potpredsednik Malavija poginuo

Potpredsednik Malavija, dr Saulos Čilima, i još 9 ljudi, uključujući njegovu suprugu, poginuli su kada se avion kojim su putovali srušio u planinskom lancu Čikangava, saopštila je vlada u utorak. Predsednik Lazarus Čakvera proglasio je u utorak Dan žalosti.

U saopštenju Kancelarije predsednika i kabineta, navodi se su “nažalost, svi u avionu su poginuli u nesreći”. Nesreća se dogodila u ponedeljak ujutru nakon što je vojni avion poleteo iz glavnog grada zemlje Lilongvea.

Potpredsednik Malavija poginuo

Čilima i ostali putnici su krenuli da prisustvuju sahrani bivšeg državnog tužioca kada je njihov avion nestao sa radara. Zvaničnici vazdušnog saobraćaja rekli su da avion nije mogao da sleti na aerodrom oko 200 milja severno od prestonice, zbog loše vidljivosti. Pilotu je savetovano da se vrati u Lilongve. Kontakt sa kontrolom letenja izgubljen je kada je avion nestao sa radara.

Pomalo kontroverzna ličnost, uhapšen je 2022. zbog optužbi za korupciju, usled izveštaja da je dobijao mito od biznismena za vladine ugovore. On je uporno negirao gorepomenute optužbe.

U televizijskom obraćanju u ponedeljak uveče, Čavera je rekao naciji da će se operacija potrage i spasavanja nastaviti sve dok Čilimov avion ne bude pronađen.

Olupina vojnog aviona koja je prevozila potpredsednika Čilimu pronađena je u planinskoj oblasti na severu zemlje, nakon jednodnevne potrage.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/Alo.rs/O.B.

Dodaj komentar