Potpisivanje ugovora između Sportskog saveza grada Zaječara i Saveza za školski sport Srbije (VIDEO)

0

U okviru projekta „Sport u škole“, koje sporovodi Savez za školski sport zajedno sa Mininistarstvom za sport i omladinu danas je potpisan ugovor u prostorijama Sportskog saveza u Zaječaru.

Projekat je počeo 2012 godine i kroz projekat je prošlo 2000 učenika uzrasta od prvog do četvrtog razreda, i to su deca koja ne treniraju ili nemaju mogućnosti da treniraju i pod stručnim nadzorom je profesora fizičkog vaspitanja. Tu se kroz igru i zabavu uče prvi koraci u bavljenju sportom.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković je prilikom potipisivanja ugovora istakao da je ceo program koncipiran u tom pravcu da se kod dece stvaraju zdrave navike.

Mi smo ranije već ovde doneli dva paketa rekvizita a danas još pet i ukupna vrednost ovih paketa  je negdo oko 700 hiljada dinara i taj novac je zarađen na svetskom školskom prvenstvu u odbojci prošle godine. I jako je bitno da se lokalna samouprava u Zaječaru zajedno sa Sportski savezom uključila i prepoznala ovaj naš program i aktivno učestvovala u njegovoj realizaciji.dodao je Tanasković.

Svi dobro znamo da jedan dinar uložen u sport se višestruko vraća kroz štednju lečenja naših građana i mi na ovaj način zajedno štedimo naš novac i stvaramo zdraviju omladinu“ rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here