Društvo

Potpisani ugovori između Opštine Kladovo i Komesarijata za izbeglice

ugovor između opštine kladovo i komesarijata za izbeglice
foto: Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

Potpisani ugovori između Opštine Kladovo i Komesarijata za izbeglice!

Opština Kladovo i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, u Palati Srbija u Beogradu, potpisali su tri ugovora o saradnji u cilju pomoći najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koja žive na teritoriji ove opštine. U ime lokalne samouprave ugovore je potpisao Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine.

Dva ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica, kao i poboljšanju uslova života interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, Komesarijat za izbeglice i migracije je dodelio pomoć u građevinskom materijalu i opremi, u vrednosti od po 760 hiljada dinara, uz učešće lokalne samouprave od po pet odsto. Treći Ugovor o dodeli sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za interno raseljena lica, opredeljeno je više od 1,85 miliona dinara, uz učešće opštine Kladovo od pet odsto.

”U 2023. godini podržali smo 1228 porodice izbeglica. Dodelili smo 578 stanova, 124 seoskih kuća, 109 paketa građevinskog materijala i ekonomskim osnaživanjem smo podržali 386 porodica. Kada govorimo o interno raseljenim licima sa teritorije AP Kosova i Metohije u prethodnoj godini smo podržali 502 porodice. Putem stambenog zbrinjavanja, dodeli smo 78 seoskih kuća, 110 paketa građevinskog materijala i ekonomski osnažili 314 porodica. Takođe smo dodelom paketa hrane i dodelom ogreva pomogli još 6174 porodice izbeglica i interno raseljenih lica”, saopštavaju iz Komesarijata.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar