Društvo Timočka krajina

Veliko nevreme zahvatilo opštinu Kladovo

kladovo nevreme
foto: TV Kladovo

U popodnevnim časovima tokom jučerašnjeg dana jako nevreme pogodilo je opštinu Kladovo!

Kladovo i okolinu juče je u popodnevnim časovima zahvatilo jako olujno nevreme praćeno gradom. Zbog nevremena u pojedinim naseljima došlo je do nestanka napajanja električnom energijom. Sistem protivgradne zaštite dejstvovao je sa svih aktivnih protivgradnih stanica u ovoj opštini.

Na udaru su bili voćnaci, vinogradi, ali i povrtarske kulture. Bilo je oštećenja i na krovovima kuža zbog lomljenja crepova. Sa šest protivgradnih stanica strelci su pravoremeno reagovali ispalili su veliki broj raketa, ali to je samo delimično ublažilo posledice olujnog nevremena.

Usled nevremena na pojedinim saobraćajnicama bilo je nanosa granja, lišća i drveća.

Hitnom intervencijom svih raspoloživih službi opštine Kladovo, Vatrogasno-spasilačke jedinice, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kladovo i ekipa javnih preduzeća, brzo je uspostavljeno funkcionisanje saobraćaja i komunalne infrastrukture u gradu. Na terenu je bio prisutan i predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, sa saradnicima.

Ekipe VSJ Kladovo i JP „Jedinstvo“ na nekoliko lokacija na poziv meštana crpile su vodu iz podrumskih prostorija, garaža i dvorišta. Posle stabilizacije vremenski prilika zaposleni u JP „Komunalac“ počeli su sa uklanjanjem nanosa sa ulica i puteva, javlja TV Kladovo.

Posledice olujnog nevremena najviše su pretrpele poljoprivredne kulture, kao i objekti i vozila.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar