Društvo

Postavljeno 7 novih klupica na Kraljevici

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Volonterska grupa Outhide festivala u okviru projekta „Šta nam teško“ pod pokroviteljstvom programa „Mladi su zakon“ postavila je 7 novih klupica pored spomen parka Vešala na Kraljevici.

Ukupna vrednost projekta iznosila je 46 000 dinara, a u taj iznos uključen je samo materijal, dok je montiranje klupica i sve ostalo realizovano samo dobrom voljom i volonterskim radom članova grupe Outhide festivala.

Prema rečima kreativne direktorke Outhide festivala, Nevene Vićentić, ova volonterska grupa formirana je pre svega zbog zajedničke želje za pospešivanjem života mladih u Zaječaru i prilagođavanja njihovim potrebama.

„Ideja projekta je oplemenjivanje Kraljevice i ovog prostora koji je nama svima drag, jer znamo da su klupice koje postoje polomljene, iskrivljene ili čak potpuno uništene. Svim generacijama Zaječaraca ovo je omiljeno mesto za šetnju, pa smo ovom akcijom želeli da učinimo nešto lepo za sve naše sugrađane“, rekla je Vićentić.

Koordinator projekta Marko Racić rekao je su tokom prethodnih 5 godina, koliko organizuju festival uvideli da postoji mnogo problema na Kraljevici, gde se sam festival održava, pre svega što se tiče nedostatka kanti i klupica.

„Kroz ovaj projekat koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta videli smo idealnu priliku da poboljšamo stanje na ovom predivnom prostoru i vratimo mu neki stari sjaj“, kaže Racić.

Kako kaže, počeli su da se bave volonterskim radom nakon brojnih međusobnih razgovora na osnovu kojih su zaključili da mladi nisu dovoljno aktivni i ne dopirnose rešavanju problema koji postoje u našem gradu.

„Shvatili smo da smo ustvari mi ti mladi koji treba da ustanu i urade nešto. To je pokretačka snaga koja nas vodi i daje nam energiju da se bavimo volonterizmom i kroz projekte doprinosimo poboljšanju stanja našeg grada“, rekao je Marko.

Nakon okončanja ovog projekta, grupa organizatora Outhide festivala okrenuće se nekim novim akcijama, jer kako kažu, imaju još puno ideja koje bi voleli da realizuju i ovaj grad učine boljim mestom, kako za mlade, tako i za sve svoje sugrađane.

Dodaj komentar