Društvo Timočka krajina

POSLOVNI IZAZOV U ZAJEČARU: Srednjoškolci iz Timočke krajine danas učestvuju na regionalnom takmičenju u preduzetničkim veštinama!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Preko 100 učenika iz 12 srednjih škola iz Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka, Sokobanje i Zaječara učestvovaće danas na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama  pod nazivom “Poslovni izazov“ koje će biti održano u hotelu „Srbija TIS“ u Zaječaru.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Njima će biti postavljen „izazov”, odnosno zadatak, koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu (januara 2019. godine u Beogradu), a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (aprila 2019. godine u Podgorici) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira UniCredit banka, Ministarstvo omladine i sporta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropoliten.


Program:              sreda, 14. novembar

10.15 – 10.30        Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”
10.30 – 15.45        Rad učeničkih timova
16.00 – 17.45        Prezentacije učeničkih timova

17.45 – 18.30        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
18.30 – 19.00        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Dodaj komentar