Društvo Izdvajamo

Poslanici Dveri fizički napadali ministre i poslanike vladajuće koalicije; Maja Gojković traži reakciju institucija i EU

foto: youtube.com/nova.rs/printscreen

Poslanici Dveti predvođeni liderom pokreta Boškom Obradovićem danas su na stepenicama ispred Skupštine Srbije presretali i nasrtali na poslanike vlasti i ministre, a bilo je i fizičkog kontakta s pojedinima od njih. Predsednica parlamenta Maja Gojković je na konferenciji za novinare u Skupštini ovakve napade u više navrata nazvala „fašističkim“ i pozvala institucije Srbije i Evropsku uniju da reaguju.

Polanici Dveri Obradović, Marija Janjušević i Ivan Kostić i pojedine njihove pristalice okupili su se ispred ulaza u Narodnu skupštinu u pola 10, u vreme dolaska poslanika na zasedanje i pogrdnim rečima se obraćali predstavnicima vladajuće stranke. Bilo je i fizičkih sukoba, a Maja Gojković je na konferenciiji za medije pokazala pocepani sako poslanika Marjana Rističevića i navela da on ima povrede, da se nalazi u ambulanti, a na maski kojiu je nosio kako je navela ima i tragova krvi. Rističević će o tome, kako je rekla, govoriti na današnjoj sednici Skupštine.

Gojković je navela da je poslanik Marjan Rističević brutalno napadnut na stepenicama Narodne skuštine i pozvala državne organe, policiju, tužilaštvo i sudove da reaguju. Gojković je najstrože osudila napad, koji je nazvala fašističkim.

Ona je pokazala sako i masku poslanika Rističevića, navodeći da je to dokaz šta su u stanju „da urade Boško Obradović i njegove prislace i Savez za Srbiju kada je u pitanju poslanik koji ne deli njihova opredeljenja.

Gojković je rekla da na maski poslanika Rističevića ima tragova krvi i upitala da li neko misli da to može da nastane od verbalnih ubreda. Ona je navela da, da nije bilo obezbeđenja, Rističević ne bi uspeo da se izvuče i „ko zna da li bi uopšte i preživeo“.

„Rističević ima povrede, nalazi se u ambulanti, na maski se nalaze i tragovi krvi i o tome će govoriti na današnjoj sednici“, rekla je Maja Gojković.

Predsednica Skupštine je pozvala državne organe Republike Srbije, tužilaštvo, policiju i sudove da raguju na ovaj, kako kaže, brutalni napad Boška Obradovića i priistalica Saveza za Srbiju.

„Svi znamo kroz istoriju kada smo gledali ovakve nemile prizore. Samo za vreme najave početka Hirlerovog dolaska na vlast“, izjavila je ona.

Istakla je da njih niko nije danas dirao i da su „oni ostavljeni ovde da divljaju, orgijaju i ruše legalne i legitimne institucije države i da napadaju nas koje su birali građani Serbije na izborima“.

Gojković je pozvala i Evropsku uniju da reaguje, da daju saopštenja i ocenu šta misle o ovakvom fašističkom ponašanju pojediih poslanika.

Ističući da ovo ne može da se prećuti, predsednica Skupštine je pitala šta sledi dalje i šta fašisti u našoj državi planiraju još da urade.

Obradović je za N1 negirao da je bilo fizičkog nasilja i naveo da poslanici Dveri samo žele da u lice kažu predstavnicima vlasti šta misle o njima i da je to njihov vid pobune protiv vlasti.

izvor: insajder.net

Dodaj komentar