fbpx
Društvo Izdvajamo

Posečene četiri lipe u ulici Ivana Milutinovića (FOTO)

Radnici Javno komunalnog preduzeća “Timok održavanje” uz asistenciju nadležnih iz JKP “Vodovod” posekli su u sredu, 15. januara četiri zdrave lipe, zbog rekonstrukcije glavnog cevovoda u ulici Ivana Milutinovića.

Prema rečima v.d. direktora JKP “Vodovod” Nikole Šarčevića seča lipa bila je neophodna.

FOTO: Zaječar online

“Seča četiri lipe kod ugla ulice Ivana Milutinovića i Pavla Ilića bila je neophodna, jer jednostavno nismo mogli da izvršimo rekonstrukciju ulice, jer je korenov sistema obrasao i obmotao bočne priključke koji nam smetaju”, izjavio je Šarčević za medije.

Šarčević je još početkom novembra 2019. godine prilikom pripremnih radova za postavljanje novih azbestnih cevi u ulici Ivana Milutinovića izjavio da će 3,4 lipe morati da budu posečene kako bi rekonstrukcija vodovodne mreže u pomenutoj ulici bila izvedena do kraja.

FOTO: Zaječar online

“Kako se azbestne cevi, koje moraju biti zamenjene novim cevima nalaze baš ispod korenje lipa svaki pokušaj radnika da cevi izvuku doveo je do pucanja korenovog sistema”, izjavio je u novembru Šarčević.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u pomenutom delu ulice bila je odložena do, kako je tada kazao Šarčević, donošenja odluke da li će lipe da se seku ili ne, ili će kancerogene cevi ostati u zemlji i radovi biti obustavljeni.

Podsećamo, prema Šarčevićevim rečima koren lipa je u noći između 3. i 4. novembra 2019. iskidao bočni priključak za vodu, pa su pojedini stanari ostali vez vode.

FOTO: Zaječar online

Zamena starih cevi azbestnim u dužini od oko 3 i po kilometra, prema Šarčevićevim rečima, potpuno je izvršena u Čupićevoj, ulici Pavla Ilića i dobrim delom (više od 2/3) u ulici Ivana Milutinovića.

Prema ranijim najavama nadležnih, nakon završetka celokupne rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića koja se očekuje tokom aprila 2020. godine, stanovnike očekuju i novi trotoari, atmosferska kanalizacija i LED rasveta, kao i nove cevi za vodu.

Ove godine u planu je da bude urađeno i oko 7 kilometara vodovodne mreže uz pomoć kancelarije za javna ulaganja.

Dodaj komentar