Društvo Izdvajamo

Vodovodne cevi ispod korenja lipa: Otežani radovi u ulici Ivana Milutinovića (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Radnici Javno-komunalnog preduzeća “Vodovod” minulih dana u ulici Ivana Milutinovića u Zaječaru uveliko rade na pripremama za postavljanje novih azbestnih cevi. Prema rečima Nikole Šarčevića, v.d. direktora pomenutog preduzeća radnici prilikom izvođenja radova svakodnevno nailaze na brojna iskušenja i različite probleme koje im zadaje korenje lipa. Zbog toga će kako Šarčević dodaje, nekoliko lipa morati da bude posečeno ili će radovi biti obustavljeni.

” Ukoliko budemo menjali kompletnu cev moraćemo da isečeno 3,4 lipe. Trenutno smo iskopali kanal sa strane kako bismo meštane povezali na vodovodni sistem i kako bi imali vodu za piće.

Sve dok ne bude doneta odluka da li će lipe da se seku ili ne, kancerogene cevi će ostati u zemlji i radovi neće moći da se nastave”, rekao je Šarčević.

Kako se azbesne cevi, koje moraju biti zamenjene novim cevima nalaze baš ispod korenje lipa ( o čemu svedoče i priložene fotografije) svaki pokušaj radnika da cevi izvuku doveo je do pucanja korenog sistema, kaže Šarčević.

FOTO: zajecaronline.com

” 3 lipe u ulici Ivana Milutinovića smetaju i trebalo bi da budu uklonjene kako bi radovi bili nastavljeni, četvrta lipa ne smeta, dok 5. lipa nema nikakav uticaj na cev, ali ima na bočne vodovodne priključke”, napominje Šarčević.

Šarčević dodaje da je koren lipe u noći između 3. i 4. novembra iskidao i bočni priključak za vodu, pa su pojedini stanari ostali vez vode.

FOTO: zajecaronline.com

Iz pomenutih razloga, prema rečima Šarčevića, radnici JKP “Vodovod” imali su dosta posla na terenu, pa je do sada bilo na desetine intervencija u ulici Ivana Milutinovića gde su zbog korenja stradale bočne cevi za vodu.

Podsećamo, osim zamene azbestnih cevi, projektom rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića predviđeno je odvajanje i atmosferske od fekalne kanalizacije, postavljanje LED rasvete, kao i sadnja novog drveća.

Pogledajte galeriju fotografija:

1 komentar

  • Koren svakog drveta ima vise grana, poput krosnje, moze se iseci i trecina celog korena bez ikakve stete po stablo.Ukoliko ima iskrene zelje da se sacuva drvored, ima nacina, svaki sumar ce vam reci isto, ali ovde ocigledno nedostaje volja.Bar nas ne zamajavajte besmislenim i glupim izgovorima.

Dodaj komentar