Društvo

POPIS I POSETA SEOSKIH DOMAĆINSTAVA U OKVIRU PROJEKTA ”BASTIONSKA TRANSVERZALA”

Članovi Omladinsko-planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara u sredu, 7. februara započeli su sa prvim aktivnostima na terenu koje su predviđene projektom ”Bastionska transverzala”.

Projekat je realizovan od strane fondacije ”Trag”, a jedna od aktivnosti koja je njime obuhvaćena bila je i popis i razgovor sa vlasnicima seoskih domaćinstava kako bi se napravila jedinstvena ponuda smeštajnih kapaciteta za sve one koji dolaze da obiđu tranverzalu iz udaljenih krajeva.

„U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara, koja nam je dostavila spisak seoskih domaćinstava iz okolnih sela kroz koje će prolaziti ”Bastionska transverzala”, juče smo sa određenim brojem obavili razgovore.

Pored ovih aktivnosti, uveliko se radi na izradi idejnog rešenja dnevnika transverzale kao i transverzalne značke“, istakli su predstavnici OPSD „Dragan radosavljević“ iz Zaječara.

Oni podsećaju da trensverzala predstavlja uređeni i markirani planinarski put koji povezuje više karakterističnih tačaka na jednoj ili više planina.

U slučaju ove transverzale, kontrolne tačke biće zaječaski bastioni, Feliks Romulijana, Hidroelektrana “Gamzigrad“ i Vlaški do.

Ovaj projekat predstavlja još jedan pokušaj planinara iz ovog društva da bastione približe javnosi i otrgnu od zaborava.

Popis i poseta seoskih domaćinstava u okviru projekta ”Bastionska transverzala”

Dodaj komentar