fbpx

PONOVO MAGLA OKO „KONTESE“: Zašto Ničić ne želi da raskine sporan ugovor oko placa u Baošićima i hoće li tamo ikada biti izgrađeno odmaralište za decu?! (VIDEO)

Preporuka:

Požar lokalizovan, pčelinjak spašen

Na imanju Zaječarca Slaviše Božinovića danas oko 10 sati i 30 minuta izbio je požar, koji je zahvaljujući brzoj...

Danas slavimo osnivača srpske vladarske loze – dinastije Nemanjića

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Svetog Simeona Mirotočivog, čije je svetovno ime pre nego što se...

Predstava „Petra“ ponovo pred zaječarskom publikom

Predstava o odnosu majke i ćerki, želji da se ode, neznanju da li da se ode ili ostane, priča...
- Reklama -

Pre 44 godine zaječarska vlast je, misleći na potomstvo, kupila u Baošićima kod Herceg Novog plac od 5,5 ari sa namerom da na njemu izgradi letovalište. Verovalo se još tada da će na tom mestu, koje se nalazi pored samog mora, letovati hiljade Zaječaraca svake godine.

U početku je tako i bilo: u organizaciji izviđača Zaječarci su rado išli u Baošiće. Onda se u posao uključilo i UTP „Srbija“, zatim je napravljen projekat za izgradnju hotela sa 400 postelja, Vlada Srbije je krajem osamdesetih godina prošlog veka odobrila sredstva za gradnju zaječarskog odmarališta, a onda je sve palo u vodu.

Međutim klupko počinje polako da se obmotava…

Pitanje placa u Baošićima posle skoro 13 baksuznih godina ponovo su nedavno postavili odbornici zaječarske opozicije zahtevajući od kolega iz vladajuće većine da zajedničkim snagama pomognu gradonačelniku Bošku Ničiću da raskine sporan ugovor sklopljen još marta 2005. godine sa Marijanom Dabović, koja je na pomenutom placu trebalo da izgradi odmaralište na kome bi letovala zaječarska deca.  Pogledajte fotografije aneksa ugovora sklopljenog 2005. godine između Marijane Dabović iz Baošića i Boška Ničića:

Ugovorom se gospođa Dabović obavezala da će na placu, koji je po urbanističkim dokumentima Republike Crne Gore i opštine Herceg Novi, bio rezervisan za izgradnju hotela, sagraditi stambeno-poslovni objekat u kome će 1000 kvadrata bruto površine pripasti gradu Zaječaru.

Međutim, prema Detaljnom urbanističkom planu Opštine Herceg Novi još od 1989. godine znalo se da se takav objekat na tom placu ne može izgraditi, ali je uprkos tome 2005. godine gradonačelnik Ničić sa Marijanom Dabović ipak sačinio aneks ugovora o izgradnji.

Potom je gospođa Dabović, ugovor odmah uknjižila kod Katastra u Herceg Novom kao teret na zaječarskoj imovini, uz konstataciju da ona ima „jake veze“ u crnogorskoj vlasti i da gradnja odmarališta neće biti problem.

Epa..izgleda da u bajkama ipak „sve nije moguće“!

Onima koji nisu verovali u bajke, od početka je bilo jasno da je ugovor sklopljen na štetu Zaječara, jer je u članu 6. doslovno pisalo: „…Drugi ugovarač se obavezuje da poslovno – stambeni objekat apartmanskog tipa izgradi u roku od dve godine, računajući od dana dobijanja odobrenja za gradnju.“

Drugim rečima – malo sutra!

I opet…umesto da sporni ugovor raskine, prema rečima diplomiranog pravnika Predraga Stankovića, Ničić ponovo plasira neistine:

  • da ugovor ne može da raskine, jer je parnični postupak u toku. (Parnični postupak je 31.10.2018.godine praktično završen jer je Osnovni sud u Zaječaru po ovom pitanju proglašen nenadležnim)
  • da će ukoliko raskine sporni ugovor Ničić biti krivično gonjen.

Ova izjava koju je gradonačelnik Ničić dao na konferenciji za novinare 12. oktobra 2018. godine prema rečima Stankovića još jedna je u nizu neistina, jer za raskid ugovora prema važećim zakonima Republike Srbije nikako ne bi mogao biti krivično gonjen.

  • Ničić je takođe izjavio da plac u Baošićima nije pod teretom, što ovim dokumentom svakako demantujemo:

Bilo kako bilo rešenja ima… pitanje je samo zašto gradonačelnik Ničić ne želi da ga pronađe.

Upravo na ovu temu na sutrašnjem zasedanju odbornici „Saveza za Srbiju“ ponovo će podneti predlog da odbornici omoguće gradonačelniku da se sporan ugovor napokon raskine, da Zaječar nađe drugog investitora i napokon na svom placu u Baošićima izgradi odmaralište na kome će letovati zaječarska deca.

Na današnjoj press konferenciji, obelodanjena su dokumenta na osnovu kojih opzicija tvrdi da Ničić u vezi sa slučajem Baošići, plasira dosta neistina.

Pogledajte video prilog sa press konferencije:

 

“ Po pitanju placa u Baošićima izrečeno je toliko neistina, da napokon istina mora isplivati na videlo.

Marijana Dabović, ili sada Dr. Marijana Andrić Marijanović danas potražuje investitore koji će na našem placu u Baošićima izgraditi luksuznu vilu „Kontesa“.

Na sajtu „Vilas Montenegro“ ona navodi da je lokacija papirološki opremljena sa kompletno izgrađenom projektnom dokumentacijom, elektronskim prikazom i svim potrebnim stručnim servisom koji prati ovu lokaciju.

Ako je samo delić ovoga istina, postavljamo pitanje kako je to moguće i ko joj je to omogućio?“, upitao je Stanković.

Ukoliko poslušate čitavo izlaganje Stankovića koje se nalazi u video prilogu iznad, pitanje koje se samo nameće je:

  • Da li kuća u ulici Miloša Velikog br. 1 u Zaječaru ima ikakve veze sa pomenutom pričom o „magli“ oko placa u Baošićima?

Jer zašto bi neko pristajao da plac na obali mora, menja za 5 puta manji plac udaljen kilometrima od obale?

Zašto, iako je Direkcija to naložila, već skoro čitavu deceniju sporan ugovor gradonačelnik Zaječara Boško Ničić NE ŽELI DA RASKINE?

Da li se u toj magli oko Kontese krije nešto mnogo veće….

I ako sve ovo što smo napisali nije istina, zašto gradonačelnik Ničić ne raskine sporan ugovor sa gospođom Dabović i spreči je da na PLACU GRADA izgradi luksuzan kompleks sa 5*!!!

1 KOMENTAR

  1. pa podnesite krivičnu prijavu ..sta cekate ako je sve tačno!!nego niste ni vi čisti izgleda pa ne smete..oterajte djubre u zatvor..zasluzio je..i vise od toga

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: