fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Polaganje venaca povodom Dana Vojske

Povodom obeležavanja 23. aprila, Dana Vojske Srbije u garnizonu Zaječar, delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječara, boračkih organizaciji i članovi porodica poginulih pripadnika Vojske, položiće danas vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajne u centru grada.

Nakon završetka ceremonije polaganja venaca i cveća u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru biće održana svečana akademija povodom Dana Vojske na kojoj će biti proglašeni pobednici takmičenja učenika osnovnih škola u literalnim i likovnim radovima kao i pobednici sportskog takmičenja koje je održano povodom ovog praznika.

I ove godine Komanda za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar realizovaće projekat civilno-vojne saradnje „Jedan dan sa vojnikom“.

Cilj projekta je da se vojska približi stanovništvu, dok će deca iz socijalno ugroženih porodica i deca sa posebnim potrebama imati priliku da u kasarni „Nikola Pašić“ vide naoružanje i vojnu opremu sa kojom pripadnici raspolažu, moći će da gađaju iz vazdušne puške, da se upoznaju sa pružanjem prve pomoći, obidju prostorije u kojima žive i rade pripadnici vojske, a potom će uslediti i zajednički ručak sa pripadnicima vojske.

Polaganje venaca je u periodu od 11-11:30, dok je svečana akademija povodom Dana Vojske zakazana za 12 sati.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar