Društvo

Polaganje venaca povodom Dana Vojske sutra u Zaječaru

ilustracija

Povodom Dana Vojske Srbije u zaječarskom garnizonu 23. aprila od 11 do 11 i 30 delegacije Komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječara, boračkih organizaciji i članovi porodica poginulih pripadnika Vojske položiće vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajne u centru grada.

Nakon završetka ceremonije polaganja venaca i cveća u periodu od 12 do 15 časova, Komanda za razvoj Timočke brigade sa Crvenim krstom Zaječar realizovaće projekat civilno-vojne saradnje “Jedan dan sa vojnikom“.

Kako sam naziv projekta kaže cilj je da se vojska približi stanovništvu. Ovom priliko, deca iz socijalno ugroženih porodica imaće priliku da u kasarni “Nikola Pašić“ Zaječar vide naoružanje i vojnu opremu koja se nalazi u upotrebi, da se upoznaju sa pružanjem prve pomoći, obiću vazdušnu streljanu i prostorije u kojima žive i rade starešine i vojnici.

Ovo je drugi u nizu projekata koji je Komanda za razvoj Timočke brigade pripremila za ovu godinu. Narednog meseca nastavlja se akcija “Selu u pohode“ kada je planirano da se sa vojnim lekarima i Crvenim krstom obiđe par sela u opštini Knjaževac.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar