Izdvajamo Politika

Pokrenuta peticija za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zaječarska opozicija rešila je da pokrene peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u gradu, jer, prema njihovim rečima, ni posle 7 godina vladavine naprednjaci u Zaječar nisu uspeli da dovedu ni jednog investitora, već se lažnim obećanjima i obmanama služe od izbora do izbora. Potpisi će u narednom periodu, kako najavljuju, biti sakupljani na Trgu oslobođenja, a za petak, 21. jun  najavljuju na Trgu Nikole Pašića i nastavak protesta „1 od 5 miliona“.

Miloš Stojadinović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, jednog od osnivača Saveza za Srbiju- Saveza za Zaječar podsetio je da je na izborima 2017. godine u Zaječaru ustvari pobedila opozicija. Međutim, prema rečima Stojadinovića, tadašnji okoreli opozicionar, a sadašnji Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prevario je svoje birače i preleteo u Srpsku naprednu stranku, od kada plasira zaječarcima samo lažna obećanja.

“ U proteklih sedam godina u Istočnoj Srbiji nije došao nijedan investitor, nije otvorena nijedna nova fabrika, dok je Ničić čak obećavao da će samo u Zaječaru biti zaposleno oko 5.000 ljudi.

Ono što oni rade je krajnji bezobrazluk, jer iz budžeta grada finansiraju svoje paradoksalne ideje.

Paradoks ove vlasti je Rock kamp na Kraljevici izgrađen zbog Gitarijade, koju ove godine vraćamo na staro, i za koju, kako gradonačelnik kaže, nema para, iako je on sam najavljivao dolazak velikih stranih grupa“, ističe Stojadinović.

Kao paradoks Stojadinović dalje navodi i fudbalski stadion, sunčanu stazu, renoviranje škola, uređenje Novog groblja i još mnogo toga.

„Iako je fudbalski stadion pre samo nekoliko godina izgrađen, sada ćemo ga rušiti. Paradoks je i „Sunčana staza“ koja je posuta kamenom, a koja treba da služi za trčanje i rekreaciju.

Paradoks je i obnova škole „Ljubica Radosavljević Nada“ koja uveliko kasni, kao i rekonstrukcija hale sireva i uređenje Novog groblja… i brojni drugi projekti koji su najavljeni, pa onda zaboravljeni.

Sve to je razlog što krećemo u akciju prikupljanja potpisa za vanredne lokalne izbore“, objašnjava Stojadinović.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru Goran Kalčević tvrdi da se gradska vlast ne ponaša domaćinski sa gradskim budžetom.

„To dokazuju time što su iz budžeta grada nedavno dodelili 9 i po miliona dinara podobnim medijima, koji su zapravo dobili novac da ne otkrivaju građanima šta oni u stvari rade.

Ta nakaradna naprednjačka vlast ne samo da nije dovela ni jednog investitora u proteklih sedam godina, već je rušila naše simbole kao što su: Radio-televizija Zaječar, fudbalski klub Timok, košarkaški klub Mladost, bioskop… a sada žele da unište i naš ponos, našu Kraljevicu gradeći klozete i rogobatne kuće“, kaže Kalčević.

Predstavnici zaječarske opozicije su se, prema rečima Selene Ristić Vitomirović, poverenice Pokreta slobodnih građana, baš danas simbolično okupili kako bi obeležili šest meseci od opštenarodnog bunta u Srbiji poznatog pod nazivom „1 od 5 miliona“.

“ Protesti su pokrenuli svest u narodu da svako ima pravo da iskaže slobodno mišljenje i da niko nikog niko ne sme da ga ucenjuje, na primer ugovorima na određeno vreme.

Narod je shvatio da osim onih koji su do svojih radnih mesta došli partijskim zapošljavanjemima i onih obespravljenih, koji se bore za svoje lične interes.

Mi govorimo upravo u ime tih obespravljenih i verujemo da ćemo uspeti u tome“, kaže Selena.

Zaječarska opozicija najavila je nastavak protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru koji će ponovo biti organizovan na Trgu Nikole Pašića 21. juna 2019. godine.

Sve dok ne bude sakupljen relevantan broj potpisa predstavnici zaječarske opozicije kažu da neće sa predlogom o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora izlaziti u javnost.

Pogledajte video snimak press konferencije:

5 komentara

  • Zaječarci , oterajte u političku istoriju ovu najgoru gradsku vlast u istoriji ovog grada , predvodjenu ovim braćevačkim boraninom na privremenom radu u Zaječaru , kao i njegove pomagače Zankova , Dušana Mladenovića , Vojvodićeve česmaše … i ove večite iz partijske škole sa brda !!!

  • vreme je..napolje sa trutovima..bane videnović,marina stefanović,karanka,milićka,djuričići,golubovići,poltroni,zankov,stankovići,lalići..visokomenadžmentilje..kupovina diploma…napolje BRE..

  • Tesko jako tesko nazalost nema vise ko da promeni bilo sta u ovoj varosici zvanoj Zajecar, ljudi su masovno pobegli iz ove zone sumraka iole sto je vredelo je van zemlje ono sto misli da vredi je u BG, NS, NI…. Itd u zajecaru je oszao jedino talog koji ili ne moze dalje ili nema gde tako da bilo sta da se pokusa unapred je osudjeno na propast i nasu veliku zalost za koju smo nekim delom ako ne i najvecim sami mi krivi nadam se da ce poslednji ko bude krenuo bar da se okrene i ugasi svetlo za sobom jer ovo je definitivno ubijen i mrtav grad zahvaljujuci gospodi poput Nicica, Mirkovoca i Vucica.

Dodaj komentar