fbpx
Društvo Izdvajamo

Pojednostavljena procedura za podizanje novca starijim građanima u bankama

ilustracija/pixabay.com

Redovi ispred banaka u kojima ima i lica starijih od 65 godina česta su pojava u brojnim gradovima Srbije. Pre samo nekoliko dana takva slika viđena je u centru Zaječara, a građani se „brane“ činjenicom da im novac treba i da nemaju drugog načina nego da sami odu u banku po njega. Međutim, iz Narodne banke Srbije nude rešenje.

U trenutku vanrednog stanja koje je na snazi u čitavoj državi zbog pojave korona virusa, neretko se dešava da u brojnim gradovima Srbije ima onih koji propisane mere Vlade ne poštuju na adekvatan način. Slična situacija mogla se videti početkom ove nedelje i na ulicama Zaječara, kada je veliki broj građana među kojima je bilo o istarijih od 65 godina stajalo u redovima ispred banaka bez adekvatne zaštite.

Uz komentar da nisu imali drugog načina da podignu novac i kupe neophodne namirnice, građani su pronalazili opravdanja zbog čega su kršili propisane mere.

„A kako drugačije da podignemo novac i kupimo hranu, kad nemam karticu za bankomat, pa novac ne mogu da podignem nedeljom od 4 do 7 kad mi je dozvoljeno kretanje“, pravdao se jedan Zaječarac na društvenim mrežama.

Stariji građani mogu da ovlaste mlađe za podizanje novca: Procedura je jednostavna

Zamenica guvernera Narodne banke Srbije Dragana Stanić rekla je da građani stariji od 65 godina po jednostavnijoj proceduri sada mogu da ovlaste nekoga da im u banci podigne novac i da je zbog toga uvedeno ograničenje podizanja do 80.000 dinara na šalterima u banci.

Ona je za Radio-telviziju Srbije dodala da to ograničenje – do 80.000 dinara, ne važi za podizanje novca na bankomatima.

Stanić je rekla da penzioneri mogu da ovlaste nekoga po proceduri koja nije moguća u redovnim okolnostima – odnosno da popune formular banke, ili formular Narodne banke Srbije ili svojeručno napišu ovlašćenje koga ovlašćuju da podigne novac i koliko novca da podigne.

„Potrebno je samo da penzioneri pozovu banku i obaveste o tome da žele nekoga da ovlaste, a da ih banka onda povratno zove da proveri da li su oni zvali“, kaže Stanić.

Kada je reč o reizdavanju kartica, Stanić je rekla da ako banka ne dostavi karticu na kućnu adresu onda treba da pozove korisnika da odluči da li će nekoga da ovlasti da dođe u banku da preuzme karticu.

Dodaj komentar