fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Srbija

Pojačana kontrola saobraćaja od 11. do 17. marta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine. Tom prilikom, policija će na teritoriji Republike Srbije kontrolisati korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Ova međunarodna akcija počela je u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija), navodi se u saopštenju.

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83%, a na zadnjim sedištima 12%, pokazuju rezultati najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja. Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52% roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Dodaj komentar