Pojačana kontrola saobraćaja od 11. do 17. marta

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine. Tom prilikom, policija će na teritoriji Republike Srbije kontrolisati korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Ova međunarodna akcija počela je u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija), navodi se u saopštenju.

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83%, a na zadnjim sedištima 12%, pokazuju rezultati najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja. Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52% roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here