Društvo

Počinje sanacija dela cevovoda u podtupižničkim selima

ilustracija / FOTO: http://sr.hydro-electricity.eu
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U prolećnom periodu zbog obilnih padavina i pojave bujičnih tokova kojima su prouzrokovana brojna oštećenja na glavnom cevovodu u podtupižničkim selima je došlo do prekida vodosnabdevanja u trajanju od 12 dana. Nastali kvarovi su samo privremeno sanirani.

Kako bi osigurali trajno vodosnabdevanje u zimskim mesecima za pomenuta sela, od četvrtka, 10. oktobra radnici Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar otpočeće sa radovima na kompletnoj sanaciji jednog dela cevovoda, kaže Nikola Šarčević, direktor pomenutog preduzeća.

“ Kako se radi o nepristupačnom terenu gde do pojedinih kvarova ne postoji mogućnost dopremanja mehanizacije, želeli bi smo da naše krajnje korisnike obavestimo o ovim radovima, o dužini trajanja dopremanja vode koja neće biti u kontinuitetu, kao i da im omogućimo uvid u problematiku vodosnabdevanja ovog kraja“, kaže Šarčević.

Direktor upozorava da će tokom izvođenja radova u pojedinim podtupižničkim selima dolaziti do sukcesivne obustave u vodosnabdevanju. Radovi će kako navode u JKP „Vodovod“ trajati do 25. oktobra.

 

 

 

 

Dodaj komentar