Društvo

Počinje sa radom online platforma programa “MLADI SU ZAKON”!

Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar kao Resurs centar programa „Mladi su zakon“ za Zaječarski i Borski okrug i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije objavljuju da je sa radom počela online platforma mladisuzakon.rs.

Cilj online platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa „Mladi su zakon“ svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština, a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

  • Pregled svih aktivnosti.
  •  Uključenje u neku od aktivnosti i to kroz neposredno učešće, online učešće i sponzorstom ili donacijom.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa.

A od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije, pri čemu su našim lokalnim zajednicama poklonili preko 88.500 volonterskih radnih sati.

Dodaj komentar