fbpx

Počinje sa radom online platforma programa „MLADI SU ZAKON“!

Preporuka:

Najnoviji presek: Korona virusom zaraženo 785 ljudi u Srbiji, preminulo 16 osoba

Od koronavirusa u Srbiji je preminulo 16 osoba, saopšteno je na konferenciji za medije. Prema poslednjim podacima, zaražene su...

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

Zaječarska Gimnazija ove godine upisuje novu generaciju IT odeljenja elektronskim putem

Gimnazija u Zaječaru ove školske godine upisuje treću generaciju IT odeljenja, koje je specijalizovano za učenike sa izraženim digitalnim...
- Reklama -

Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar kao Resurs centar programa „Mladi su zakon“ za Zaječarski i Borski okrug i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije objavljuju da je sa radom počela online platforma mladisuzakon.rs.

Cilj online platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa „Mladi su zakon“ svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština, a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

  • Pregled svih aktivnosti.
  •  Uključenje u neku od aktivnosti i to kroz neposredno učešće, online učešće i sponzorstom ili donacijom.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa.

A od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije, pri čemu su našim lokalnim zajednicama poklonili preko 88.500 volonterskih radnih sati.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: