Društvo

Počinje kampanja za promociju hraniteljstva: Svako dete zaslužuje porodicu – pružite mu šansu!

foto: zajecar.info

Centar za porodični smeštaj i usvojenje Ćuprija i Centar za socijalni rad u Zaječaru, kao deo Asocijacije CPSU Srbija, a uz podršku UNICEF-a i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, započeo je sprovođenje kampanje sa ciljem povećanja broja hraniteljskih porodica na teritoriji Pomoravskog, Braničevskog i Borsko – Zaječarskog okruga.

CPSU Ćuprija je 2.novembra ove godine obeležio dan ustanove i početak kampanje za hraniteljstvo u lokalnoj zajednici, koja će u narednom periodu obuhvatiti brojne aktivnosti. Zainteresovani građani mogu se informisati putem telefonskog kontakta 035/88 70 348 ili dolaskom na adresu Cara Lazara 89/2, Ćuprija, kao i u Centru za socijalni rad u Zaječaru, u ulici Generala Gambete 88 i na broj telefona 019/420-280.

Hraniteljstvo je, privremena mera porodično-pravne zaštite, čiji je cilj da se deci bez roditeljskog staranja i mladim osobama, u skladu sa njihovim najboljim interesom, obezbede nega, zaštita, vaspitanje, obrazovanje i uslovi za optimalan razvoj u porodičnom okruženju. Cilj smeštaja deteta u hraniteljsku porodicu jeste obezbeđivanje adekvatnog porodičnog okruženja u kome će ono rasti, razvijati se, vaspitavati, obrazovati, osposobljavati za samostalan život prateći svoje potencijale, odnosno imati iste šanse kao deca koja odrastaju sa svojim roditeljima.

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar