Društvo

Počelo uređenje Paviljona, Rimskih stepenica i Istočne tvrđave

foto: timokodrzavanje.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U prethodnih mesec dana radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ radili su na krčenju šiblja i ostale nepoželjne vegetacije na prostoru izletišta „Paviljon“, na platou oko nekadašnje kafane iznad pomenutog izletišta, kao i na prostoru duž takozvanih „Rimskih stepenica“. Prostor koji je uređen, na ukupnoj površini od oko dva hektara, dobio je potpuno drugačiji i lepši izgled, a tu se posao u Park šumi „Kraljevica“, prema rečima nadležnih, ne završava.

Trenutno se radi na uređenju prostora oko „Istočne tvrđave“, a u planu je i sređivanje pešačkih staza. Obiman posao obuhvata krčenje šiblja i orezivanje grana duž staza.

Kako naglašavaju u JKP „Timok održavanje“ svi radovi u Park šumi „Kraljevica“ vrše se u skladu sa smernicama koje su date u dokumentu „Osnova gazdovanja šumama za G.J. Kraljevica“, koja je izrađena u skladu s odredbama određenih zakona i akata.

Opsti cilj gazdovanja pomenute gazdinske jedinice je očuvanje, zaštita i unapređenje prostora i potencijala parka radi obezbeđivanja što racionalnijeg korišćenja njegovih ukupnih vrednosti, a time i životne sredine u celini, pa su u skladu sa tim realizovani radovi na pomenutim lokacijama.

izvor. timokodrzavanje.rs

Dodaj komentar