fbpx
Sport

Počelo opštinsko takmičenje u rukometu: Najbolje ekipe plasiraće se na okružno – 16. novembra u Zaječaru!

U organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara danas i sutra se u Zaječaru održava Opštinsko takmičenje u rukometu u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

Svoje umeće u rukometu danas su u sportskoj Hali na Kraljevici pokazali učenici zaječarskih srednjih škola, dok će se u četvrtak, 3. novembra za titulu najboljeg nadmetati zaječarski osnovci.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza istakao je da su učešće na opštinskom takmičenju uzele sve četiri srednje škole sa teritorije grada Zaječara i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

” Cilj ovakvih takmičenja je prevashodno druženje, ali i animacija dece da se u što većoj meri bave sportom.

U zavisnosti od motoričkih i fizičkih sposobnosti, deca treba i da se odlučuju za određene sportove koji im leže.

Tu su profesori koji rade sa njima tokom školske godine, i koji im umnogome mogu pomoći da izaberu. A onda su tu i treneri u sportskim klubovima koji će prepoznatisposobnosti ali i afinitete koje dete ima, i usmeriti ga da se bavi košarkom, odbojkom, rukometom ili nekim drugim sportom”, istakao je Božinović.

Najuspešnije ekipe obezbediće plasman na Okružno takmičenje, koje će takođe za dve nedelje biti održano u Zaječaru, a potom će se najbolje ekipe iz Knjaževca, Boljevca, Sokobanje i Zaječara nadmetati za plasman na Međuokružno takmičenje.

Najbolji učestvuje na Državnom prvenstvu koje će na proleće bti održano u Brzićima.

Dodaj komentar